Tonul te fereşte de bolile de inimă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Vă place peştele? E bine să ştiţi că tonul e o alegere excelentă. Specialistul Click! în nutriţie, dr. Vera Daghie, vorbeşte în cartea ei „Diete personalizate" despre proprietăţile tonului.

Tonul se găseşte în apele calde ale Oceanului Atlantic şi Oceanului Pacific. Face parte din familia macroului. E de preferat la conservă/congelat deoarece tonul proaspăt, în contact cu aerul, va fi alterat atât ca aromă, culoare, şi conţinut nutritiv. Tonul are o carne sănătoasă, uşor de digerat şi mai slabă decât alte varietăţi de peşte oceanic.

Consumaţi peşte gras (somon, ton, macrou) de minimum două ori pe săptămână deoarece grăsimile conţinute sunt benefice pentru sănătatea dumneavoastră. Gătiţi-l la cuptor, aburi, grătar, sau pur şi simplu faceţi salate rapide şi săţioase.

Proprietăţile tonului

Iată câteva din proprietăţile sale:

* prin intermediul acizilor omega-3, tonul scade tensiunea arterială, previne bolile cardiovasculare, boala Alzheimer şi are un efect pozitiv asupra capacităţii de învăţare şi concentrare;* tonul este o sursă excelentă de proteine;* tot acizii omega-3 s-au dovedit a proteja plămânii (împotriva astmului bronşic) şi articulaţiile;* tonul este o sursă importantă de acid folic şi vitamina B.

Idee de sendviş

Ingrediente: 2 felii pâine secară/neagră prăjite, 2-3 frunze salată verde sau câteva frunze rucola, 100-125 g ton în suc propriu, 60-70 g brânză degresată vaci + mărar tocat, 1 castravete murat tăiat fâşii subţiri, rondele de lămâie. Preparare: Se ung feliile de pâine cu brânza degresată de vaci amestecată cu mărarul tocat. Deasupra se pun frunzele de salată verde sau rucola, peste care se pune tonul mărunţit cu furculiţa. Se pun şi fâşiile de castravete murat şi 2-3 rondele de lămâie. Acest sendviş este un dejun consistent şi deşi combinaţia nu este ideală (carne-pâine), poate reprezenta excepţia „fericită" a săptămânii.

Cartea se lansează miercuri

Mai multe reţete fabuloase şi detalii despre alimente care îţi asigură o nutriţie sănătoasă şi te ajută să slăbeşti în cartea „Diete personalizate" scrisă de dr. Vera Daghie.

simeon stalpnicul png

Volumul va fi lansat pe 29 mai la Târgul de Carte de la Romexpo, ora 17.00. Invitată specială a evenimentului de lansare: vedeta de televiziune Gabriela Cristea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net