Tot ce trebuie să ştii despre faţetele dentare

Ultima actualizare:

    Dinţii cu faţete au acea perfecţiune demnă de reclamele la pastă de dinţi
Dinţii cu faţete au acea perfecţiune demnă de reclamele la pastă de dinţi

Dintr-o persoană cu dinţi mici, îngălbeniţi, strâmbi şi cu probleme, poţi ajunge peste noapte să faci reclamă la pastă de dinţi. Faţetele dentare sunt noua modă în stomatologie estetică şi tot mai multe vedete din România au apelat la acest truc. Loredana, Mihaela Rădulescu, Bianca Drăguşanu, Loredana Chivu sau Inna sunt doar câteva dintre persoanele publice care şi-au refăcut dinţii şi pot zâmbi acum în voie. Iată în ce constau aceste faţete dentare, cu avantajele şi dezavantajele lor.

Fatetele dentare sunt „piese” foarte fine din ceramică sau plastic, care sunt lipite pe suprafața dinților, pentru a le corecta imperfecțiunile: modificari severe de culoare, ciobituri,  mici găuri sau defecte, anomalii, dinți înghesuiți, spații prea mari între dinți, etc. Potrivit medicului stomatolog Rafael Zeed, spre deosebire de coroane, fațetele nu implică o șlefuire adâncă a dintelui. Se realizează prin luarea unei amprente de către medic și cimentarea lor ulterioară pe dinte.

Cui sunt adresate

Stomatologul îţi poate spune dacă eşti un bun candidat pentru faţete dentare
Stomatologul îţi poate spune dacă eşti un bun candidat pentru faţete dentare

De obicei, persoanele cu imperfecțiuni vizibile ale danturii apelează la acest truc estetic. Fațetele sunt o soluție rapidă, avantajoasă și confortabilă la probleme dentare precum: dantură îngălbenită, dinți fisurați,  dinți cu strungăreață, dinți strâmbi sau prea scurți.

Avantaje

Fațetele nu se pătează, sunt rezistente și pot dura până la 15 ani. Culorile pot fi alese astfel încât dinții închiși la culoare să se deschidă suficient de mult pentru un zâmbet perfect. Din punct de vedere estetic, acestea asigură dinților un aspect impecabil, căci textura și transluciditatea sunt asemănătoare cu ale dinților naturali. Intervenția este minim-invazivă și se realizează în cadrul unei singure vizite la medicul stomatolog.

Dezavantaje

Medicului stomatolog Rafael Zeed enumeră două dezavantaje: În primul rând, este posibil ca dantura să rămână cu o sensibilitate minoră după pregătirea ei pentru fațete. În al doilea rând, persoanele care suferă de bruxism, de încleștarea dinților, este posibil să aibă dificultăți în păstrarea intactă a fațetelor, care se pot ciobi sau crăpa în urma măcinării dinților.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet Kate (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
cartofi jpg
2 tiuit urechi jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net