Tratamente cu petale de trandafiri

image

Unele dintre cele mai frumoase flori, trandafirii, nu sunt doar plante de ornament. Ei pot fi şi tratamente pentru numeroase boli. Se folosesc petalele când florile sunt complet deschise şi se îndepărtează partea albă de la bază.

Tuse, astm bronşic, afecţiuni pulmonare

  • La o cană cu apă clocotită se adaugă două linguri cu petale de trandafiri proaspete sau uscate. Se lasă la infuzat 20 de minute, apoi se strecoară. Se beau trei căni cu ceai pe zi.
  • Se opăreşte o cană cu petale de trandafiri proaspete sau uscate cu un litru de apă care fierbe. Se acoperă şi se lasă la infuzat 24 de ore, lângă o sursă de căldură. Se filtrează şi se adaugă 250 g de zahăr, amestecând. Se iau câte 3 linguri pe zi. Se păstrează la rece, maximum 4 zile.
  • Se consumă în fiecare zi 3-4 linguriţe cu dulceaţă de trandafiri.

Diaree cronică, dizenterie

  • Adăugaţi 6 linguri cu petale de trandafiri mărunţite la un litru de apă clocotită. Lăsaţi la infuzat 20 minute, apoi strecuraţi. Se bea ceaiul de-a lungul unei zile.

Stomatită, afte, durere în gât

  • 4 linguri cu petale de trandafiri se opăresc cu un litru de apă clocotită. Se acoperă şi se lasă să se răcească, apoi se strecoară. Se clăteşte gura, de mai multe ori pe zi. În cazul durerii în gât, se face gargară, de-a lungul unei zile.

Probleme legate de piele

Trandafirii pot ameliora pielea iritată, eczemele, cuperoza şi roşeaţa, atenuează ridurile, oboseala şi îmbătrânirea pielii şi estompează aspectul cicatricelor. Pentru a prepara apă de trandafiri se iau 6 linguri cu petale proaspete de trandafiri mărunţite cu mâna, 3 linguri se pun la macerat în 250 ml de apă de seara până dimineaţa, iar celelalte 3 se infuzează 20 de minute, în 250 ml apă clocotită. Se amestecă infuzia şi maceratul strecurate şi se păstrează la frigider, conform www.formula-as.ro.

Prodanca a venit în verde la parastas
Screenshot (539) png
cub muzica populara braconier png
image png
andrei rosu mihaela bilic png
Charlene de Monaco
Provocarea de pe TikTok. Sursa foto: Unsplash
image png
virgil popescu Foto Facebook
F 16CM Fighting Falcon FOTO US Air Force JPG
image
image
image
image
Ales Bialiatski jpg
Masacru la o creșă din Thailanda png
Cherri Lee jpg
FotoJet jpg
Charlene de Monaco
Luna