Trucuri simple prin care să-ți păstrezi dinții sănătoși

Ultima actualizare:
Este foarte important să consumi alimente care conțin calciu, fosfor și magneziu
Este foarte important să consumi alimente care conțin calciu, fosfor și magneziu

Cu toții ne dorim să avem o dantură sănătoasă, care să nu ne provoace durere sau disconfort, dar oare știm toate trucurile la care putem apela pentru a ne asigura că dinții noștri sunt sănătoși? Estetica zâmbetului reprezintă un aspect foarte important al vieții de zi cu zi, un zâmbet perfect este întotdeauna un motiv pentru a avea încredere în noi! Tocmai din acest motiv, există o mulțime de trucuri simple care ne ajută nu doar să ne menținem un zâmbet perfect sănătos, ci unul cu care ne putem mândri.

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl facem pentru a avea o dantură sănătoasă este să avem o igienă orală riguroasă. Este necesar să ne spălăm pe dinți de două ori pe zi, dacă este posibil, chiar după fiecare gustare. Pe lângă periajul dinților, este ideal să utilizăm apa de gură și ața dentară. Cu toate acestea, atunci când vine vorba despre culoarea danturii, trebuie să apelăm la tratamentele profesionale de albire a dinților deoarece simplul periaj realizat acasă nu poate opri procesul de îngălbenire a dinților. Zâmbetul își poate recăpăta strălucirea cu ajutorul tehnicilor folosite de medicii stomatologi în prezent, care albesc dinții chair și cu 5-6 nuanțe.

Sănătatea dinților se află în strânsă legătură cu atenția pe care o acordăm igienei orale, de aceea, ți-am pregătit cele mai interesante trucuri pe care poți să le folosești pentru a avea un zâmbet perfect, la fel ca cel al vedetelor tale preferate!

Nu te spăla pe dinți imediat ce ai consumat citrice, sucuri naturale de fructe sau băuturi carbogazoase!

Sucurile acidulate pot reprezenta un adevărat inamic al danturii tale, cu cât consumi mai multe lichide care au un conținut ridicat de zaharuri, cu atât ești mai predispus la diferite afecțiuni dentare. Chiar și ceea ce crezi că este sănătos, precum sucul natural de fructe, îți poate afecta smalțul dinților deoarece are un nivel foarte scăzut al PH-ului și este foarte acid. De cele mai multe ori, tinerii sunt cei mai predispuși la astfel de probleme, consumând o întreagă gamă de alimente și băuturi foarte dulci sau acide.

Este necesar să avem grijă să nu ne spălăm pe dinți imediat ce am consumat sucuri naturale de fructe sau băuturi carbogazoase deoarece aciditatea acestora poate duce la apariția sensibilității dentare. Este indicat să așteptăm 30 de minute după ce le-am consumat, după care ne putem peria dinții fără a ne gândi la riscul deteriorării smalțului.

Evită alimentele dulci

Nu este un secret faptul că excesul de zahăr dăunează grav sănătății, acesta adaugă calorii de prisos dietei noastre și afectează întreg organismul. Dinții sunt printre primii afectați de consumul alimentelor bogate în zahăr. Bacteriile care există în mod natural în cavitatea bucală, streptococii, se hrănesc cu zahăr și îl descompun în acizi care distrug smalțul dinților.

Este demonstrat faptul că zahărul este nociv pentru dantura noastră, de aceea, cu toții știm încă din copilărie faptul că alimentele dulci favorizează apariția cariilor, unele dintre cele mai comune probleme pentru care pacienții ajung să aibă probleme grave de sănătate. O simplă carie netratată  poate duce la deterioararea dinților sănătoși sau chiar la pierderea acestora.

Nu consuma alimente foarte reci sau foarte fierbinți

Deteriorarea smalțului dinților, fisurile dentare și, implicit, durerile de dinți se pot preveni cu succes! Trebuie să ai grijă ca atunci când consumi diferite alimente, acestea să nu fie excesiv de fierbinți sau mult prea reci. O înghețată scoasă din congelator este perfectă pentru o zi călduroasă de vară, dar pentru dantura ta poate fi un adevărat inamic. Același lucru se întâmplă și atunci când muști dintr-o felie de pâine proaspăt scoasă din cuptor, chiar dacă pe moment de bucuri de gustul minunat al produsului, trebuie să știi faptul că, pe termen lung, dinții tăi vor avea de suferit. O persoană din trei suferă de un anumit grad de sensibilitate dentară, de aceea prevenția este cel mai bun prieten al tău. Trebuie să te gândești că 2-3 minute de așteptare trec mult mai repede decât durerile pe care va trebui să le suporți atunci când sănătatea dinților tăi nu este una nu tocmai bună.

Consumă alimente sănătoase, bogate în fibre și vitamine

Merele, țelina și morcovii nu doar că sunt alimente foarte sănătoase care te vor ajuta să duci un stil de viață echilibrat, ci te pot ajuta să ai grijă de aspectul dinților tăi, acestea pot ajuta la eliminarea petelor galbene de pe suprafața dinților.


    Este foarte important să consumi alimente care conțin calciu, fosfor și magneziuFoto: Unsplash
Este foarte important să consumi alimente care conțin calciu, fosfor și magneziuFoto: Unsplash

De asemenea, este foarte important să consumi alimente care conțin calciu, fosfor și magneziu, de exemplu: peștele, lactatele, nucile sau migdalele. Atunci când consumi acest tip de alimente, te asiguri că ai dinții puternici și feriți de boala parodontală sau alte afecțiuni care te pot pune în situația în care să mergi de urgență la cabinetul stomatologic. Conform Societății Române de Parodontologie, primul semn care trebuie să alarmeze orice persoană este sângerarea gingiei, atât în timpul periajului, cât și în timpul masticației. Aportul ridicat de potasiu, magneziu și calciu este necesar sănătății dinților tăi, de aceea, trebuie să ai grijă la alimentație.

Nu uita de vizitele regulate la medicul dentist

Oricat de multă atenție am acorda igienei orale realizate acasă, nu putem să trecem cu vederea vizitele periodice la stomatolog. Medicii dentiști ne recomandă să mergem la un control de rutină, la fiecare 6 luni, sau chiar 4 luni, în cazul fumătorilor și al persoanelor care au proteze fixe sau mobile.

Nu trebuie să îți fie frică! În timpul unei vizite periodice vei face o radiografie dentară panoramică pentru a putea evalua sănătatea dinților. În timpul unor astfel de vizite la medicul dentist, pacienții descoperă, de cele mai multe ori, apariția unor carii sau a unor afecțiuni dentare, care tratate din stadiul incipient nu pun în pericol sănătatea danturii.

De asemenea, medicii ne recomandă să facem un detartraj și un periaj profesional de cel puțin două ori pe an. În acest fel ne asigurăm că pe suprafața dințiilor noștri nu se vor strânge depuneri de placă bacteriană sau tartru. Nu trebuie să uiți că în cadrul controalelor periodice medicii pot observa apariția unor afecțiuni care, în stadiul incipient, se pot trata mult mai ușor decât atunci când aștepți mult timp.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle interviu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Taxi Romania FOTO Shutterstock jpg
dulceata kumquat grecia jpg
legoland jpg
1 black friday jpg
Targ de Craciun Craiova 2023   027 jpg
fructe piata jpg
ucis de fulger gif
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net