Turmericul menține sănătatea creierului
Cu o aromă exotică inconfundabilă, turmenicul face parte din categoria condimentelor precum curry având o istorie în Orientul Mijlociu unde era folosit ca leac, condiment și colorant pentru mâncare.
Turmericul sau curcuma cum mai este cunoscut în bucătăria sud-asiatică a devenit popular pretutindeni în lume datorită proprietăţilor sale de întărire a sănătăţii. Efectele sale vindecătoare ajută la regenerarea ficatului și a creierului.
Previne cancerul
Folosit de secole pentru tratarea bolilor hepatice, datorită efectelor sale antiinflamatoare şi antioxidante puternice, turmericul ajută la reducerea leziunilor hepatice datorate cirozei, supradozei de fier, etanolului, încărcării cu toxine şi bolilor hepatice (precum colestaza).
Curcumina este ingredientul activ care ajută la scăderea cancerului hepatic reducând efectele dăunătoare ale carcinogenilor umani asupra ficatului.
Numit și „șofranul indian” din cauza culorii sale puternice, folosit la colorarea muștarului, un condiment scump cu un gust unic o combinație între portocală și ghimbir pe care îl poți folosi cu mare succes în prepararea bucatelor.
Alungă depresia
Recentele studii făcute cu referire la calitățile acestui condiment au arătat că turmericul îmbunătăţeşte funcţionarea creierului. Turmericul inhibă cu până la 40% formarea plăcilor de proteine beta-amiloide, principala cauză a îmbolnăvirii de Alzheimer.Proprietăţile sale antiinflamatoare sunt de folos în gestionarea bolii Alzheimer, fiind de un real ajutor în tratamentul depresiei.Ca şi antioxidant, curcumina conținută de turmeric este capabilă să neutralizeze radicalii liberi care creează probleme celulelor sănătoase cât și membranei lor. Acest lucru o face să fie extrem de benefică în boli precum artrita în care caz radicalii liberi sunt responsabili de dureroasele inflamaţii ale articulaţiilor.
Află pe clicksanatate.ro cum te ajută turmericul să ai o imunitate mai bună!
Tratamente naturale care grăbesc vindecarea tăieturilor
INTERVIU „Trebuie să mâncăm la ore fixe și să nu sărim peste micul dejun“