Uleiul de măsline alungă durerile musculare

Ultima actualizare:

    La ce ajută uleiul de măsline (Fotografii: Shutterstock)
La ce ajută uleiul de măsline (Fotografii: Shutterstock)

Durerile musculare îşi găsesc leacul în plantele medicinale. Specialiştii în medicină naturistă ne spun care sunt aceste plante – medicament care ne scap de mialgii şi cum le putem folosi. 

Ulei pentru masaj

Preparare: în 100 ml de ulei de măsline se pun câte 2 linguri de pulbere de piper, cuişoare, anason, coaja rasă de la 2 lămâi şi 4 linguri de pulbere de scoruşe; se lasă la macerat 8-10 zile, amestecându-se zilnic, după care se strecoară şi se foloseşte în masarea zonei dureroase.

Ceaiul de creţişoară

Sub formă de cataplasme: se mărunţesc fin, se opăreşte câte 1 lingură din fiecare plantă, folosind apă fierbinte şi se aşază alternativ pe zona dureroasă, câte 5 minut.

Infuzie: se prepară infuzie cu câte o linguriţă din fiecare plantă la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 5 minute, se consumă câte 2 căni din fiecare, pe parcursul unei zile; cura durează 15 zile, cu 15 zile de pauză.

Cătina

Consumaţi cătină sub forma de ulei, sirop, ceai infuzie sau preparaţi în casă următorul amestec: la 100 g miere se adaugă 30 g de fructe de cătină, se lasă la macerat 3-7 zile după care se administrează copiilor câte 2 linguriţe pe zi, iar adulţilor 2 linguri pe zi. De preferat este ca acest amestec să se consume până în ora 14, deoarece este puternic energizant. Mierea poate fi folosită cu rol preventive, atât simplă, ct şi în amestec cu polen, măceşe, miez de nucă.

Tinctura de cimbrişor

Cimbrişorul se toacă mărunt şi se pune într-un recipient de culoare închisă, astfel încât să-l umple trei sferturi; se completează recipientul cu alcool; se lasă la macerat 14 zile, amestecând zilnic de 3-4 ori; se strecoară şi se foloseşte tinctura la masarea zonelor dureroase.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net