Uleiul de porumb creşte imu nitatea

Ultima actualizare:

    Colesterolul scade cu uleiul de sâmbure de struguri.
Colesterolul scade cu uleiul de sâmbure de struguri.

De măsline, de floarea-soarelui, de sâmburi de strugure sau de porumb, uleiurile aduc multe beneficii organismului. Iată de ce este bine să le consumăm.

Uleiul de măsline, bun pentru stomac. Beneficiile uleiului de măsline asupra sănătăţii se datorează  atât conţinutului ridicat de acizi graşi mononesaturaţi, cât şi conţinutului foarte mare de antioxidanţi.

Uleiul extra-virgin are un efect anti-inflamator specific, emolient, protector şi de stimulare asupra pancreasului pentru a produce cantităţi mai mari de enzime digestive.

Acesta acţionează asupra vezicii biliare, stimulând vărsarea bilei în intestin, asupra gastritei şi ulcerului gastric, având un efect eficient de protecţie. Două linguri de ulei de măsline pe zi vor menţine o inimă sănătoasă.

Colesterolul scade cu uleiul de sâmbure de struguri. Este folosit în tratarea diabetului, în scăderea nivelului ridicat de colesterol şi prevenirea afecţiunilor la inimă.

Grăsimile sănătoase îl transformă într-un aliment de bază din dieta cardiacilor. Uleiul din sâmburi de struguri poate fi folosit în stabilizarea nivelului de zahăr din sânge la persoanele diabetice. Multe persoane suferă de hipertensiune, iar uleiul din sâmburi de struguri are efecte benefice aspura organismului, graţie puterii antioxidanţilor.

Uleiul de porumb, recomandat diabeticilor. Uleiul obţinut din germeni de porumb conţine într-un procent însemnat vitamina E care este un antioxidant eficace.

Vitamina E contribuie la fortificarea sistemului imunitar şi muscular al omului. Ea mai este numită şi "vitamina tinereţii", fiind un antioxidant care încetineşte procesul de îmbătrânire în organism.

De asemenea, produsul este un bun drenor al căilor biliare, precum şi un moderator al tiroidei. Este cunoscut ca un ulei dietetic recomandat în alimentaţia diabeticilor.

Evitaţi prăjirea alimentelor!

Folosiţi uleiurile pentru salate, la sosuri reci sau la alimente înăbuşite. Nu le prăjiţi şi nici nu le adăugaţi în ciorbe, supe, tocăniţe sau paste, poate doar la final după ce s-a încheiat fierberea felului de mâncare.

Astfel se evită schimbarea structurii chimice a uleiului şi devine benefic pentru sănătatea noastră pe termen lung. Uleiul încălzit sau prăjit cauzează întotdeauna creşterea în greutate, celulita, colesterol ridicat, presiune arterială.

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net