Uleiurile volatile și propolisul, antibiotice naturale
În plin sezon al afecţiunilor respiratorii, tentaţia de a ne trata cu medicamente luate după ureche poate fi mare. Specialistul Click! în medicina tradiţională indiană, dr. Ovidiu Chiş, ne prezintă cele mai eficiente antibiotice naturale.
Antibioticele de sinteză pot fi utilizate pentru tratamentul infecţiilor provocate de bacterii, dar sunt total ineficiente în infecţiile virale. În cele mai multe cazuri, infecţiile din sezonul rece (răcelile, rinofaringitele, sinuzitele, otitele, bronşitele) sunt provocate de viruşi, iar vindecarea pacienţilor se produce şi fără antibiotice. De aceea, trebuie să profităm cât mai mult de virtuţile vindecătoare ale naturii.• Uleiuri volatile. Pentru răceli, inhalaţiile cu ulei volatil de lavandă sau cimbru fac minuni. Uleiurile volatile de eucalipt, salvie sau brad pot fi administrate şi intern, cu miere de albine, 2-5 picături de 3 ori pe zi, în funcţie de starea pacientului.• Condimente. La fel de eficiente sunt pulberea de turmeric (şofran de India), scorţişoara sau pulberea de seminţe de muştar amestecate cu miere (sub formă de pastă).• Legume. Puteţi să vă întăriţi sistemul imunitar în această perioadă consumând alimente cu gust picant, precum usturoiul, ceapa, hreanul, ridichea neagră sau ghimbirul.• Propolisul, sub formă de tablete sau tinctură, acţionează ca un antibiotic natural. Se pun 10 picături de tinctură de propolis 30% într-o linguriţă de miere. Se administrează de două ori pe zi, în cure de câte 10 zile.
Apa cu argint distruge viruşii
Argintul coloidal reprezintă cel mai puternic antibiotic natural. E cel mai eficient distrugător al bolilor, germenilor, viruşilor şi fungilor cunoscut până acum. Luat zilnic, argintul coloidal întăreşte sistemul imunitar, aducând mai multă energie, vitalitate, vigoare, relaxare. În mod normal, organismul îşi ia necesarul de argint din hrană, din mineralele prezente în plantele cultivate prin metode naturale. Argintul coloidal se prezintă sub forma unei soluţii coloidale de particule submicroscopice de argint aflate în suspensie în apa pură ionizată datorită sarcinii electrice foarte mici asociată fiecărei particule. Preparatul nu are gust şi nu este toxic. Doza zilnică recomandată pentru tratamentul infecţiilor este de 1 linguriţă de 3-6 ori pe zi (între mese), pentru adulţi, şi de 1 linguriţă de 3 ori pe zi (între mese), pentru copii. Doza zilnică pentru întreţinere e de 1 linguriţă, dimineaţa, pe stomacul gol.