Urzica reglează glicemia
Nivelul ridicat al glicemiei poate indica apariţia unor afecţiuni precum diabetul zaharat, obezitatea sau bolile cardiovasculare. O cură cu preparate din plante reglează glicemia din sânge şi ţine diabetul sub control. Revista „Click! pentru femei“ îţi spune care sunt acestea.
Urzica este un adjuvant în diabetul zaharat, pe lângă faptul că este un puternic detoxificant. Aceasta datorită vitaminelor B, E, K, flavonoidelor, fierului, calciului, magneziului şi potasiului. Ceaiul de urzică se prepară dintr-o lingură de frunze uscate peste care se toarnă 200 ml de apă clocotită. Amestecul se lasă la infuzat 10-15 minute, după care se strecoară. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi.
Aloe vera conţine ingrediente active care curăţă sângele de depunerile de grăsimi. Gelul sau siropul de aloe vera se găseşte la plafar şi se administrează conform prospectului.
Păpădia este o sursă importantă de potasiu, sodiu, calciu, fosfor şi fier. Planta reduce glicemia, şi protejează vasele de sânge. Pentru prepararea unui ceai ai nevoie de 10 grame de frunze uscate peste care se toarnă 150 ml apă clocotită. Amestecul se lasă la infuzat 10 minute, după care se strecoară şi se bea. Trei căni pe zi sunt de ajuns în cazul diabeticilor.
Anghinarea stimulează secreţia de insulină, iar ceaiul de anghinare se prepară astfel: peste o linguriţă cu plantă uscată se toarnă o cană cu apă clocotită. Se bea de două ori pe zi, timp de o lună.
Cicoarea este una dintre cele mai cunoscute plante pentru efectele ei curative, încă din Antichitate. Planta protejează bila şi ficatul. Pentru prepararea ceaiului de cicoare ai nevoie de două linguri cu rădăcină uscată peste care se toarnă un litru de apă clocotită. Se bea câte o cană după fiecare masă, în fiecare zi.