Vinul alb ne strică dinţii

Ultima actualizare:

Oamenii de ştiinţă au descoperit că vinurile albe, precum Chardonnay sau Pinot Grigio, macină smalţul mai repede decât vinurile roşii precum Merlot şi Claret. Cercetătorii spun că un contact prelungit al dinţilor cu vinul alb erodează smalţul, făcând dinţii mai sensibili la rece, fierbinte şi la dulciuri. O echipă de la Universitatea Johannes Gutenberg din Mainz, Germania, a studiat efectul vinurilor din Germania, Franţa, Italia şi Spania asupra smalţulului dinţilor scoşi de la bărbaţi şi femei cu vârste între 40 şi 65 de ani.

Dinţii au fost scufundaţi în vinuri timp de 24 de ore şi apoi au fost analizaţi la microscop. Dinţii păstraţi în vin alb erau mai vătămaţi decât cei din vinul roşu. Vestea bună este că mâncarea ce conţine mult calciu poate înlătura efectele negative. "Tradiţia de a consuma brânzeturi pe lângă vin ar putea avea un efect benefic asupra dinţilor întrucât acestea conţin o cantitate mare de calciu", au spus oamenii de ştiinţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
gaini jpg
esplanada rapa galbena jpg
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
branza branzeturi istock jpg
simion lasconi podcast micutzu jpg
diabet jpg
liviu dragnea 8 JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net