Vinul roşu şi ciocolata te apără de diabet

Ultima actualizare:

    Vinul roşu şi ciocolata luptă împotriva diabetului
Vinul roşu şi ciocolata luptă împotriva diabetului

Vinul roşu, ciocolata şi căpuşunile sunt îndrăgite de toată lumea. Până acum nu s-a ştiut însă că acestea toate ne pot feri de diabet. Un nou studiu a arătat că flavonoizii pe care îi conţin pot regla nivelele de glucoză din sânge şi să prevină declanşarea diabetului tip 2.

Flavonoizii sunt compuşi antioxidanţi care se găsesc în plante, ceai, vin roşu şi ciocolată care au puterea de a ne proteja şi de alte boli, cum ar fi, afecţiunile inimii, hipertensiune, unele cancere şi demenţă.

Noul studiu realizat de cercetători de la University of East Anglia şi King's College London arată că efectul protector împotriva diabetului este realizat şi prin administrarea unor cantităţi mai mari de antocianine, care sunt prezente în căpşuni, coacăze, afine şi mure. Aceste substanţe reglează cantitatea de glucoză din sânge.

Cercetările care s-au făcut asupra a 2.000 de femei voluntare au arătat că cele care au consumat cele mai multe antocianine au fost cel mai puţin predispuse de a suferi inflamaţii cronice, care sunt asociate cu cele mai mari probleme de sănătate de astăzi, inclusiv diabet, obezitate, boli cardiovasculare şi cancer.

Parteneri

image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tinte ale rusiei jpg
Ingrijire piele femeie FOTO Shutterstock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
husky harghita jpg
MONICA POLI jpg
dacii  jpg
mascati jpg
Diana  Sosoaca Foto Facebook Diana Ivanovici Sosoaca jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net