Vinul roşu şi ciocolata te apără de diabet

Ultima actualizare:

    Vinul roşu şi ciocolata luptă împotriva diabetului
Vinul roşu şi ciocolata luptă împotriva diabetului

Vinul roşu, ciocolata şi căpuşunile sunt îndrăgite de toată lumea. Până acum nu s-a ştiut însă că acestea toate ne pot feri de diabet. Un nou studiu a arătat că flavonoizii pe care îi conţin pot regla nivelele de glucoză din sânge şi să prevină declanşarea diabetului tip 2.

Flavonoizii sunt compuşi antioxidanţi care se găsesc în plante, ceai, vin roşu şi ciocolată care au puterea de a ne proteja şi de alte boli, cum ar fi, afecţiunile inimii, hipertensiune, unele cancere şi demenţă.

Noul studiu realizat de cercetători de la University of East Anglia şi King's College London arată că efectul protector împotriva diabetului este realizat şi prin administrarea unor cantităţi mai mari de antocianine, care sunt prezente în căpşuni, coacăze, afine şi mure. Aceste substanţe reglează cantitatea de glucoză din sânge.

Cercetările care s-au făcut asupra a 2.000 de femei voluntare au arătat că cele care au consumat cele mai multe antocianine au fost cel mai puţin predispuse de a suferi inflamaţii cronice, care sunt asociate cu cele mai mari probleme de sănătate de astăzi, inclusiv diabet, obezitate, boli cardiovasculare şi cancer.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net