Vinurile medicinale din fructe în Postul Crăciunului

Ultima actualizare:

Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă postitorilor vinurile medicinale din fructe, eficiente într-o varietate de boli. .

Vinul de portocale fluidifică sângele

Terapia cu vin de portocală este mai eficientă dacă, pe durata ei, se limitează consumul de dulciuri. Leacul este recomandat de nutriţionişti în tratamentul hipervâscozităţii sanguine, anorexiei, asteniei şi în tulburările intestinale. Pentru preparare, se folosesc ingrediente la îndemâna noastră: o portocală, 10 cuişoare, o linguriţă de scorţişoară, 50 ml rachiu de fructe, un litru de vin alb şi 100 g zahăr brun.

Iată cum se prepară:

Într-un borcan se pun cuişoarele şi portocala, bine spălată şi tăiată mărunt, cu coajă cu tot. După aceea, se adaugă scorţişoara, rachiul şi zahărul, peste care se toarnă vinul. Leacul se filtrează şi se păstrează la rece. Se administrează câte 50 ml, de trei ori pe zi, cu cel puţin 15 minute înainte de masă. Pentru a avea o putere terapeutică mai mare, după îmbuteliere, vinul de portocală se foloseşte după două luni de la data îmbutelierii.

Vinul de nuci, bun pentru anemici

În timpul postului, nutriţioniştii recomandă administrarea vinului de nuci, un apreciat antidot împotriva anemiei, care asigură organismului un aport ridicat de vitamine, de minerale şi de antioxidanţi. În acelaşi timp, această băutură „minune" este o soluţie pentru a atenua durerile reumatice, oboseala cronică, dar ajută şi la reglarea tranzitului intestinal.

Vinul se obţine din următoarele ingrediente: 350 g frunze de nuc, 200 g zahăr (de preferinţă brun), un baton de scorţişoară, un litru de vin roşu şi din 25 ml ţuică de secară.

Leacul se prepară destul de uşor, întrucât toate ingredinetele se pun într-un recipient de sticlă cu capac, lăsându-se la macerat 21-30 de zile. După filtrare, vinul se îmbuteliază şi se administrează câte 50 ml de trei ori pe zi, înainte de masă. Ultima porţie se ia cel mai târziu la ora 19.

Vinul de grepfruit, leac pentru insuficienţa hepatică

O comoară de substanţe nutritive ( multă vitamina C, potasiu şi betacaroten), grepfruit-ul protejază organismul de boli. Alte beneficii ale fructului se referă la prevenirea şi la tratarea afecţiunilor circulatorii.

Preparat prin macerare la rece, vinul de grepfruit tratează insuficienţa hepatică, anorexia şi artrita. Licoarea se obţine din 20 de linguri de suc de grepfruit, 200 g de zahăr şi din 50 de ml de rachiu, pe cât posibil din fructe netratate chimic.

Ingredientele se adaugă într-un litru de vin alb şi se macezează timp de 14 zile. Se administrează, de asemenea, de trei ori pe zi, câte 50 ml, înaintea meselor principale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net