Vitiligo se tratează cu ajutorul remediilor naturiste


    Bea suc de ghimbir, fie ca unică metodă de tratament naturist, fie în combinaţie cu argilă roşie!www.clicksanatate.ro
Bea suc de ghimbir, fie ca unică metodă de tratament naturist, fie în combinaţie cu argilă roşie!www.clicksanatate.ro

Vitiligo este o boală de piele care se caracterizează prin depigmentarea celulelor care alcătuiesc țesuturile corpului. Astfel, anumite regiuni ale corpului precum mâinile, abdomenul, fața sau gâtul sunt acoperite de pete deschise la culoare.

Vitiligo este o afecțiune cronică dezvoltată în urma unor afecțiuni autoimune prin distrugerea totală sau parțială a melaninei. Deși cauzele rămân de multe ori necunoscute, sistemul imunitar nu mai recunoaște propriile celule și le atacă.

Cauzele și simptomele afecțiunii

Este important să știi că această afecțiune nu se moștenește și nici nu este molipsitoare.

Un factor care produce acest dezechilibru în organism este bineînțeles stresul, surmenajul psihic, arsurile solarea sau alte traume suferite la nivelul tegumentului pielii.

Prezența unei alte boli autoimune (tiroida hashimoto, diabetul zaharat, lupus, psoriazis) în organism poate provoca apariția depigmentării.

Persoanele care sunt afectate de acestă boală trebuie să se ferească de lumina solară.

Petele apar izolat, simetric pe ambele părți ale corpului sau asimetric, pot afecta atât retina cât și zona organelor genitale, gâtul, coatele, genunchii, orificiul bucal atât în interior cât și la exterior.

Evoluția acestor pete este necunoscută, poate să fie bruscă sau lentă.

Pont

Persoanele afectate de această boală au nevoie de suport emoțional, deoarece este afectată stima de sine și încrederea în forțele proprii, poate cauza apariția depresiei.

Aceste leacuri încetinesc evoluția bolii!

Anumite alimente te pot ajuta să combați efectele nefaste ale bolii. Pune câteva semințe de Psoralea Corylifolia în suc de ghimbir, timp de 3 zile. Apoi scoate semințele de Psoralea Corylifolia și lasă-le să se usuce după care trebuie să le pisezi și să bei în fiecare zi timp r 2 luni un pahar de lapte în acre să adaugi 1 gram din acest remediu.

Tot cu Psoralea Corylifolia poți să prepari o loțiune în care să mai adaugi și chimion negru, rădăcină de drăcilă și ulei de cocos. Trebuie să aplici remediul pe zonele afectate zilnic timp de 6 luni și vei vedea diferența.

Bea suc de ghimbir, fie ca unică metodă de tratament, fie în combinație cu argila roșie. Dacă optezi doar pentru sucul de ghimbir, trebuie să iei acest remediu de 2 ori pe zi. În cazul în care combini ghimbirul cu argila rosie, trebuie să aplici pasta pe pielea lezată.Consumă alimente bogate în acid folic și vitamina B12.Fă un  amestec de flori de gălbenele, flori de mușețel, rădăcină de sunătoare și oregano. Bea 1 ceașcă din acest amestec de 2 ori pe zi.

Află pe clicksanatate.ro ce trebuie să conțină dieta alimentară dacă suferi de vitiligo!

5 alimente cu efect antiinflamator

Ce se întâmplă dacă bei zilnic un pahar de apă caldă cu turmeric?

FotoJet (6) jpg
FotoJet (2) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (7) jpg
oana roman marius elisei
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FotoJet (1) jpg
cub cub cătălin scărlătescu png
image
image
image
image
image
image
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
animal 1867472 1920 jpg