Sângele de ţestoasă te ajută să ajungi la 100 de ani
Popoarele asiatice cred că cei care mănâncă broaşte ţestoase trăiesc mai mult. Din cele mai vechi timpuri, ţestoasele sunt asociate cu longevitatea. Se crede că sângele lor dă putere şi sănătate.
În ţări din Asia, îndeosebi în China, broaştele ţestoase sunt consumate ca aliment, dar şi ca medicament. Se spune că au o carne bogată în proteine, vitamine şi alte substanţe vitale care asigură longevitatea.
Sângele este de asemenea foarte preţuit, ca sursă de putere şi energie. Capetele de broască ţestoasă sunt consumate pentru tratarea durerilor de cap şi a durerilor din timpul naşterii la femei.
Căluţii de mare, Viagra chinezilor
un animal - medicament
lui Iov» tratează cancerul la plămâni
de rândunică leac pentru inimă
de rinocer face miracole de 2.000 de ani
Leacul e foarte popular în China şi Coreea
Renumit este şi jeleul (esenţele) din carapace de ţestoasă, sub denumirea Guinlinggao, care este totodată şi unul din cele mai apreciate deserturi din bucătăria asiatică.
Însă jeleul este consumat în primul rând pentru virtuţile sale curative, fiind recomandat îndeosebi pentru tratarea bolilor infecţioase şi a bolilor de piele. Grăsimea de broască ţestoasă este de asemenea utilizată în Insulele Caraibe şi Mexic pentru prepararea cosmeticelor.
Carapacea broaştei ţestoase a lui Hermann este utilizată şi în medicina tradiţională din Serbia.
Elixirul secret al lotului olimpic
Sângele de broască ţestoasă se găseşte de vânzare la magazinele Wall-Mart din China. După marele succes al sportivilor chinezi antrenaţi de Ma Junren la sfârşitul anilor 1980 şi mult mediatizata lor dietă ce includea sângele acestor reptile, cererea de carne şi sânge de broască ţestoasă a explodat în ţările din estul Asiei.
Carnea de ţestoasă, o delicatesă
Există mai mult de 300 de specii de broască ţestoasă, terestre, acvatice şi marine, care trăiesc pe toate continentele. Carnea lor este considerată o delicatesă în multe ţări.
Supa de broască ţestoasă a fost socotită multă vreme un fel de mâncare nobil în gastronomia anglo-americană. Insula Taiwan importă sute de tone de carapace de ţestoasă în fiecare an, care sunt folosite în scop medicinal.