Sârbii se tem de torţele propriilor fani. Ar putea fi depunctaţi de FIFA

Ziarul Alo scrie că federaţia sârbă (FSS) a fost amendată de FIFA cu 25.000 de franci elveţieni pentru că suporterii au folosit materiale pirotehnice la meciul cu Franţa din precedenta etapă de calificare.

"În cazul în care lucrurile se repetă şi cu România, ar putea urma penalităţi severe, inclusiv depunctarea. FIFA va trata FSS ca recidivistă, după amenzile de 5.000 de franci elveţieni date pentru conduita nesportivă a fanilor la Viena şi 14.000 de franci elveţieni pentru incidente la Constanţa", a notat Alo.

Mijlocaşul Milan Jovanovici este, de asemenea, îngrijorat. "Fac un apel la fani să arate ospitalitate şi să nu folosească torţe. Spectacolul şi sărbătoarea pot fi făcute şi fără materiale pirotehnice", a precizat el.

"FIFA ameninţă că ia puncte Serbiei!", a titrat şi Press Magazin. "Serbia ar putea fi victima fanilor iresponsabili. De acum, orice abatere e fatală, având în vedere că în aceste preliminarii au fost trei sancţiuni. FIFA nu se joacă. În meciul de sâmbătă nu ne va fi teamă doar de Mutu, ale cărui calităţi pot contribui la stoparea Serbiei din drumul spre Mondiale. Culmea, factorul care poate ruina visele elevilor lui Antici şi ale unei întregi naţiuni sunt suporterii. FIFA a trimis un serios semnal de alarmă că echipa poate fi penalizată prin depunctare, fără a specifica despre câte puncte ar putea fi vorba. Oricum, orice punct în minus ar pune în pericol calificarea", a notat sursa citată.

Secretarul general al FSS, Zoran Lakovici, a declarat că se vor lua măsuri sporite pentru a preveni un dezastru. "Rugăm fanii să sprijine echipa sportiv. FSS a luat toate măsurile pentru o organizare excelentă, sunt convins că suporterii noştri nu vor pune în pericol munca de până acum a echipei", a spus Lakovici.

Blic a prezentat o formulă probabilă a echipei Serbiei pentru meciul cu România: Stojkovici - Ivanovici, Vidici, Lukovici, Obradovici - Krasici, Stankovici, Milijas - Jovanovici, Pantelici, Zigici.

"Ce istorie, e un meci ca oricare altul", a titrat cotidianul Danas, sintetizând ideile expuse de componenţii naţionalei Serbiei, care vor să îndepărteze tensiunea şi presiunea dinaintea partidei cu România.

"Atacaţi România!", a titrat Vecernje Novosti. "În ciuda faptului că echipa României este schimbată în bine faţă de meciul de la Constanţa, n-ar trebui să ne îndoim de faptul că vom vedea din nou stilul ofensiv al Serbiei cu care ne-a obişnuit mai ales la partidele de pe teren propriu", a scris publicaţia de la Belgrad.

Echipa naţională a României întâlneşte sâmbătă, la Belgrad, de la ora 21.30, selecţionata Serbiei, în preliminariile Cupei Mondiale din 2010. (A.M.)

cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
cristian tudor popescu arșinel png
Când vine vorba de Marilena, Arșinel uită de toate problemele lui de sănătate jpeg
cub oana zavoranu png
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
juriul Te cunosc de undeva! jpg
vasile muraru alexandru arsinel png
Alexandru Arșinel și soția lui, Marilena / Foto via Click
Dmitri Peskov FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
cub alexandru arsinel teatru png
george simion AUR jpg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
cub radu mirica animat gif
uragan Ian   foto colaj captura jpg
Vladimir Putin Foto Sergei BOBYLYOV / SPUTNIK / AFP