Satu Mare: Au vrut să vândă 6 kg de mercur unui poliţist sub acoperire

Ultima actualizare:

Nagy Levente (43 de ani) şi Kovacs Attila (32 de ani) şi Toth Imre (25 de ani), toţi din Oraşu Nou au fost prinşi ieri seară, în jurul orei 18.00, în parcarea supermarketului Real din Satu Mare în timp ce încercau să vândă nu mai puţin de 6 kilograme de mercur. Circa  4.800 de euro au cerut cei trei pentru întreaga cantitate de argint viu, fără să ştie însă că, cel care urma să le cumpere marfa era un poliţist sub acoperire. Bărbaţii se pare că au ajuns în posesia substanţei interzise în urmă cu mai bine de 15 ani.

„Nagy Levente (43 de ani) şi Kovacs Attila (32 de ani) se pare că au ajuns în posesia mercurului în anul 1994, când, lucrând în construcţii în Braşov, au găsit cantitatea de mercur în podul unui imobil. Recent aceştia au încercat să îşi caute un cumpărător, anunţând mai multe persoane din localitatea Oraşu Nou şi nu numai, despre intenţia lor de a comercializa această substanţă“, spune Aurel Pereni. Autorităţile au intrat însă pe fir organizând ieri seara flagrantul.

Mercurul, trimis la DSP la analize

„Poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Satu Mare, împreună cu ofiţeri ai Brigăzii de Combaterea Criminalităţii Organizate Oradea şi Serviciului de Combaterea Criminalităţii Organizate Satu Mare, în colaborare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare, au depistat cele trei persoane în parcarea unui supermarket în timp ce încercau să comercializeze 6,085 kg de mercur, aflate în două recipiente. Acestea au fost predate Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare pentru analize“, spune Ana Mălăescu, purtător de cuvânt al IPJ Satu Mare.

Cei trei riscă pedeapsa cu închisoarea 

Aseară cei trei au fost prezentaţi procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare. Magistraţii au dispus faţă de doi dintre aceştia măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 29 de zile. Potrivit IPJ Satu Mare, cercetările în cauză continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere sau orice altă operaţiune privind circulaţia substanţelor şi preparatelor toxice fără drept. În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei riscă pedeapsa cu închisoarea între 3 şi 15 ani.

Mercurul se foloseste în industria farmaceutică şi medicinală, dar şi în industria energiei atomice,  mercurul fiind utilizat ca agent de răcire pentru reactoarele de plutoniu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
valentin ceausescu in tinerete jpg
principalii candidati la primaria capitalei jpg
tiff cluj gala deschidere
astrazeneca jpeg
bookkeeping 615384 1280 jpg
hol spital jpeg
eurovision jpg
Dealul Sanpetru din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (57) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net