Satu Mare: Răsturnare de situaţie în cazul accidentului de la Ciuperceni

Ultima actualizare:

O femeie de 62 de ani a murit, ieri, în urma accidentului care s-a petrecut în curba de la ieşirea din localitatea Ciuperceni, spre Baia Mare. Două maşini, conduse de băimăreanul Adrian Bogdan (37 de ani) respectiv de sătmăreanca Maiana Filip  (32 de ani) s-au tamponat. Victima de 62 de ani se afla în maşina ginerului, Adrian Bogdan.

Dacă raportul preliminar întocmit, ieri, la locul accidentului o scotea vinovată pe şoferiţa din Satu Mare, care ar fi depăşit un TIR şi ar fi intrat pe contrasens, unde s-a ciocnit cu autoturismul condus de băimărean.  După investigaţiile anchetatorilor, făcute în timpul nopţii, a rezultat o altă variantă, opusă primeia. Astfel, după ce au stat de vorbă, azi-noapte, cu cei doi şoferi implicaţi în accident au ajuns la concluzia că vinovat este băimăreanul.

Şoferul conducea imprudentPotrivit poliţiştilor, şoferul din Baia Mare conducea cu viteză. „Pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, şoferul băimărean, într-o curbă la dreapta a pierdut controlul volanului a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de către Mariana Filip “, a precizat Ana Lăpuştea Mălăescu, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare.Poliţiştii nu au, deocamdată, rezultatul probelor biologice pentru a putea stabili dacă unul din cei doi şoferi se afla sub influenţa alcoolului. Cei doi şoferi sunt răniţi grav şi sunt internaţi în spital. Adrian Bogdan a cerut să fie transferat la spitalul din Baia Mare. 

De ce s-a schimbat raportul?„Poliţiştii spun că raportul preliminar se face în baza constatărilor de la faţa locului. Pe parcurs se pot schimba datele cercetărilor. Se discută cu martorii, se fac măsurătorile. Poliţiştii sunt preocupaţi să salveze victimele, să protejeze locul accidentului, să conserve datele accidentului, după care încep cercetările“, a declarat Ana Lăpuştea Mălăescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare.  În urma accidentului traficul rutier pe o distanţă de aproximativ 20 de kilometri între Satu Mare şi Ciuperceni a fost blocat mai bine de două ore.

Impactul i-a scos pe oameni din caseBubuitura i-a scos pe localnici din case iar unii dintre ei s-au grăbit să acorde primul ajutor răniţilor. „Am auzit o bubuitură puternică şi am fugit afară să văd ce s-a întâmplat. Atunci am văzut nenorocirea. Am fugit la maşina care era în şanţ să încerc să-i scot afară pe răniţi. Femeia era cu centura de siguranţă dar mai respire, avea puls. Am chemat salvarea care a venit după 15 minute. Între timp aceasta a murit“, a precizat un martor al accidentului.

Unii şoferi prezenţi la locul accidentului susţin că şoferiţa din Satu Mare conducea cu viteză şi era urmărită de o maşină de poliţie. „Cred că avea peste 100 de km la bord. O maşină a poliţiei era în spatele ei. A trecut pe lângă mine iar la câteva minute am auzit că a fost implicată în accident“, a declarat un şofer, martor al accidentului. Şoferul camionului despre care se presupune că ar fi fost depăşit de şoferiţa din Satu Mare susţine că el nu a văzut nimic. Un alt participant la trafic susţine varianta urmăririi. „Şi eu am auzit că femeia era urmărită de o maşină a poliţiei. Avea viteză că asta am văzut şi eu, apoi ce şi cum s-a întâmplat nu mai ştiu că eu eram tare în spetele cozii de maşini“, a relatat un alt şofer martor al accidentului.    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net