Scandal la Teatrul Naţional! Ion Caramitru, acuzat că favorizează anumiţi actori: «M-a scos din toate piesele»

Ultima actualizare:
Ion Caramitru
Ion Caramitru

Valentin Uritescu este supărat pe faptul că după venirea lui Ion Caramitru în funcţia de director a Teatrului Naţional Bucureşti, doar acesta din urmă şi actorul Horaţiu Mălăele mai joacă în producţiile teatrului, şi astfel doar ei beneficiază de indemnizaţii pentru munca prestată.

Maestrul Uritescu recunoaşte că a câştigat foarte mulţi bani din colaborările cu TNB şi susţine că acelaşi lucru se întâmplă acum cu directorul teatrului, Ion Caramitru şi cu actorul Horaţiu Mălăele. Acesta a dezvăluit pentru ziarulring , cu ce sume erau remuneraţi nume celebre din lumea teatrului.

"Mă pensionasem şi eram colaborator când a venit Caramitru director. Aveam pensie 700 de lei şi pentru fiecare spectacol luam 700 de lei. Aveam 20 de spectacole pe lună şi câştigam mulţi bani. Beligan, Gigi Dinică, Marin Moraru luau câte 1.200 de lei pe spectacol. Grigore Gonţa câştigase peste un miliard de lei (vechi – n.r.). Caramitru a scos toate cele şapte piese în care aveam roluri importante şi a spus «Dom`le, ăştia încasează aici nişte sume astronomice!»", şi-a amintit Valentin Uritescu.

Valentin Uritescu (dreapta) cu Costel Constantin in "Nunta lui Krecinski" (foto Facebook)


    Valentin Uritescu (dreapta) cu George Constantin in
Valentin Uritescu (dreapta) cu George Constantin in

A explicat apoi şi care este situaţia în prezent în cadrul TNB: "După ce Ion Caramitru a scos toate spectacolele, m-am trezit că nu mai am bani, dar de opt ani economiseam şi m-am asigurat. Apoi, Academia Română mi-a oferit pensie de merit şi am două venituri: pensia mea, care a crescut, şi indemnizaţia de merit (echivalentul a trei salarii medii). Acum, Caramitru face exact ce au făcut Gonţa şi cu ceilalţi pe vremuri... Joacă numai el cu Mălăele şi umflă nişte bani... Dar pe mine nu m-a interesat chestia asta. Am pus punct teatrului. Joc doar la Metropolis, în «Spitalul comunal», şi îmi scriu cărţile".

Ion Caramitru (foto Click!)

Valentin Uritescu (dreapta) cu George Constantin in "Nunta lui Krecinski" (foto  Facebook)
Valentin Uritescu (dreapta) cu George Constantin in "Nunta lui Krecinski" (foto Facebook)

Horaţiu Mălăele a fost singurul dintre cei doi actori care a făcut declaraţii asupra acestui subiect: "Nu ştiu ce înseamnă pentru Valentin Uritescu sume astronomice. Nu mă interesează subiectul, treaba lui ce spune!".

Horaţiu Mălăele (foto Facebook/Sergiu Iczkovits)

Horaţiu Mălăele
Horaţiu Mălăele

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net