Scapi un portofel pe jos? 8 români din 12 îl iau acasă!

image
topul celor mai cinstite şi necinstite tari

Întrebarea „Ce ai face dacă ai găsi un portofel plin cu bani?", este una dintre dilemele cel mai des întâlnite. Cei de la Reader's Digest s-au gândit să afle răspunsul la această întrebare şi să întocmească astfel topul celor mai cinstite şi necinstite ţări.

192 de portofele au fost împrăştiate de reporterii "Reader's Digest" în 16 oraşe din Europa, America de Nord şi de Sud, şi Asia.

Portofelele "capcană" conţineau un act de identitate fictiv, un număr de telefon, o fotografie de familie, câteva bonuri de cumpărături şi bineînţeles o sumă în moneda locală, echivalentă cu 50 de dolari americani (circa 165 lei). În fiecare oraş au fost lăsate câte 12 portofele, în zonele cele mai tranzitate, în parcuri, în apropierea unor centre comerciale şi pe trotuar.

Experimentul revistei  “Reader’s Digest” a  dezvăluit cât de oneşti  sunt locuitorii din  marile oraşe ale lumii

image
Experimentul revistei “Reader’s Digest” a dezvăluit cât de oneşti sunt locuitorii din marile oraşe ale lumii

După ce au fost monitorizate cu camere video ascunse, din cele 192 de portofele "pierdute", doar 90 au fost returnate.

Bucureştiul s-a clasat printre ultimele locuri, cu un scor de patru portofele returnate. Zonele alese au fost Dorobanţi, Universitate, AFI Cotroceni şi Calea Văcăreşti. Câştigătoare la categoria onestitate a ieşit zona rezidenţială Dorobanţi-Beller, unde un profesor de sport în vârstă de 37 de ani şi o contabilă de 57 de ani s-au grăbit să returneze portofelele găsite pe trotuar.

La fel au procedat un tânăr de 23 de ani şi tatăl lui, după ce au dat peste portofelul pierdut în faţa mall-ului. Potrivit experimentului, pe Calea Văcăreşti onestitatea nu e la ea acasă. Aici, nici un portofel nu a fost returnat.

Au fost şi câţiva turiştii români din New York care au ridicat procentul onestităţii în metropola americană. Locul unsprezece a plasat capitala noastră înaintea Pragăi, Madridului şi a Lisabonei. La polul opus, cei mai cinstiţi au fost finlandezii, care au returnat 11 din cele 12 portofele.

1. Helsinki, Finlanda - 11 portofele returnate  din 12 2. Mumbai, India - 9 portofele returnate din 123. Budapesta, Ungaria - 8 portofele returnate  din 124. New York City, SUA - 8 portofele returnate din 125. Moscova, Rusia - 7 portofele returnate din 126. Amsterdam, Olanda - 7 portofele returnate din 127. Berlin, Germania - 6 portofele returnate din 128. Ljubljana, Slovenia - 6 portofele returnate din 129. Londra, Marea Britanie - 5 portofele returnate din 1210. Varşovia, Polonia - 5 portofele returnate din 1211. Bucureşti, Romania - 4 portofele returnate din 1212. Rio de Janeiro, Brazila - 4 portofele returnate din 1213. Zürich, Elveţia - 4 portofele returnate din 1214. Praga, Cehia - 3 portofele returnate din 1215. Madrid, Spania - 2 portofele returnate din 1216. Lisabona, Portugalia - un portofel returnat din 12

simeon stalpnicul png
topul celor mai cinstite şi necinstite tari
Regele Charles FOTO Getty Images jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
cub botez tort liam png
cub botez reghecampf caciuc png
meghan markle jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
ferentz iohannis  jpg
reghe corina caciuc jpeg
tarom jpeg
Alec Baldwin
image
image
image
image
Spaga shutterstock 2069820137 jpg
meghan markle jpg
Regele Charles FOTO Getty Images jpg
rafila jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png