Scenariu sumbru în apropierea României. Rusia pregăteşte invadarea Ucrainei?

Ultima actualizare:

    În 2014, au avut loc ciocniri violente între armata ucraineană şi trupele ruseştiFoto: EPA-EFE
În 2014, au avut loc ciocniri violente între armata ucraineană şi trupele ruseştiFoto: EPA-EFE

Rusia va invada Ucraina până în ianuarie? Aşa sună un scenariu sumbru din apropierea României. Experţii militari au declarat pentru ”The Sun” că desfăşurarea de trupe de la graniţa dintre Rusia şi Ucraina a celor peste 100.000 de militari are ca scop invadarea pe 10 fronturi a Ucrainei.

Omenirea se îndreaptă către catastrofă? Generalul Kirilo Budanov, şeful departamentului de servicii secrete din cadrul armatei, a evaluat pentru tabloidul britanic ”The Sun” desfăşurarea de trupe ruseşti de la graniţa cu Rusia. Budanov a explicat că 100.000 de militari prezenţi la graniţă pot declanşa oricând o invazie care ar presupune bombardament de artilerie şi aerian, urmat apoi de lansarea a 3.500 de paraşutişti din trupele speciale pe teritoriul Ucrainei.


    Cea mai mare desfăşurare de trupe ruseşti de la declanşarea conflictului din CrimeeaFoto: EPA-EFE
Cea mai mare desfăşurare de trupe ruseşti de la declanşarea conflictului din CrimeeaFoto: EPA-EFE

Expertul militar a confirmat pentru omologii săi britanici că următorul pas în atacarea Ucrainei va fi un asalt masiv în special în zona Odessa şi Mariupol şi de un atac de mică intensitate venit dinspre Belarus. Poziţionarea strategică a efectivelor militare ruse permite atacul pe zece fronturi, în regim de ”invazie fulger”, asta în ciuda faptului că până acum declaraţiile lui Vladimir Putin susţin că ”este o isterie a autorităţilor ucrainene ideea unui atac” şi contrazic orice act de agresiune.

Situația poate escalada în orice clipă

La graniţa cu Ucraina au fost dislocate 40 de batalioane tactice de infanterie, blindate, forţe aeriene şi artilerie, care sunt folosite de Armata Rusă doar în cazuri de extremă necesitate. Experţii susţin că dislocarea unor astfel de efective nu poate avea decât un singur scop: invadarea Ucrainei pentru că un astfel de exerciţiu militar costă enorm de mult. Conform declaraţiilor lui Budanov, la graniţă se află 94.000 de soldaţi, 1.200 de tancuri, 1.600 de unităţi de artilerie, 330 de avioane, 75 de ambarcaţiuni de război şi şase submarine. 

Generalul ucrainean crede că un astfel de conflict poate avea consecinţe mult mai devastatoare decât cele înregistrate în cei 7 ani de conflict din Crimeea. Budanov crede că Rusia pregăteşte un atac fulger la finele lunii ianuarie, începutul lunii februarie. Şi asta pentru că iarna ar da peste cap eficienţa misiunilor în cazul unui război fulger. Scenariul invaziei este realizat în baza informaţiilor obţinute la graniţa Ucrainei cu Rusia şi a armamentului adus în regiune. Budanov a mai declarat pentru ”The Sun” că înainte de declanşarea atacului guvernul ucrainean şi preşedintele Volodimir Zelenski se vor confrunta cu proteste de stradă menite să destabilizeze ţara.


    1.600 de unităţi de artilerie aduse în regiuneFoto: EPA-EFE
1.600 de unităţi de artilerie aduse în regiuneFoto: EPA-EFE

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net