Se încing din nou spiritele în Ucraina. Avion doborât de separatişti şi trupe ruseşti masate la graniţa comună

image
Kievul presupune că s-a tras de pe teritoriul Rusiei asupra avionului militarFoto Adevărul

Un avion de transport militar ucrainean a fost doborât luni de rebelii proruşi din estul Ucrainei, a anunţat serviciul de presă al autoproclamatei 'republici populare Lugansk'. Rusia a masat din nou trupe de-a lungul frontierei cu Ucraina, efectivele fiind cuprinse între 10 şi 12 mii de soldaţi, a declarat luni pentru agenţia Reuters un ofiţer din cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Separatiştii ucraineeni nu se dezmint şi continuă luptele cu armata ucraineană. După ce forţele guvernului de la Kiev au eliberat mare parte din teritoriul ocupat de separatişti, la sfârşitul lunii iunie spiritele s-au încind din nou şi Ucraina riscă declanşarea unei noi crize în zonă. Membrii echipajului avionului militar de transport An-26, doborât luni în regiunea Lugansk, au luat legătura cu Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, a anunţat ministrul ucrainean al apărării, Valeri Gheletei, într-un raport adresat preşedintelui Ucrainei, Petro Poroşenko, informează Interfax, conform RomâniaTv. Aceştia sunt prizonierii separatiştilor, iar cele două tabere vor să înceapă negocierile pentru ei. Preşedintele Ucrainei Petro Poroşenko spune că în prezent are loc o operaţiune de căutare şi salvare, pentru a aduce echipajul avionului de transport al Forţelor Aeriene ale Ucrainei pe teritoriul controlat de militarii ucraineni.

Rusia a masat din nou trupe de-a lungul frontierei cu Ucraina, efectivele fiind cuprinse între 10 şi 12 mii de soldaţi, a declarat luni pentru agenţia Reuters un ofiţer din cadrul Alianţei Nord-Atlantice. Armata rusă retrăsese la jumătatea lunii iunie cei circa 40 de mii de soldaţi dislocaţi anterior în respectiva zonă în contextul escaladării tensiunilor separatiste din estul Ucrainei, efectivele rămase după această retragere, salutată atunci de oficialii NATO, fiind de sub o mie de soldaţi.

cub florin zamfirescu png
mugur mihaescu jpg
marilyn monroe
BeFunky collage (18) jpg
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
Declic Ministrul Mediului
Rica Raducanu, Facebook jpg
cub bromania png
Ramzan Kadîrov FOTO Profimedia
Marinela Ardelean a primit titlul de "Cel mai bun somelier" (2014) FOTO: Arhiva personală
image
image
image
image
BeFunky collage (18) jpg
Declic Ministrul Mediului
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg
Referendum in zonele ocupate de rusi in Ucraina FOTO Profimedia (5) jpg