Şi-a făcut gard cu peşti de 21.000 $

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Să vezi şi să nu crezi! Un excentric om de afaceri turc s-a gândit să-şi înlocuiască banalul gard din metal cu un acvariu lung de 50 de metri, pe care l-a umplut ochi cu peşti. Cu 21.000 de dolari şi-a îndeplinit visul.

Mulţi vor fi invidioşi pe Mehmet Ali Gökçeoglu, un inginer topograf din Turcia. În urmă cu opt ani, bărbatul de aproximativ 50 de ani a avut ideea excentrică de a înlocui gardul din faţa vilei sale din Çeşme, Izmir, cu un acvariu gigantic, plin cu diverşi peşti şi caracatiţe din Marea Egee.

Construcţia excentricului „gard" a fost de fapt partea uşoară a proiectului. Partea cea mai grea a acestuia a fost conectarea gardului-acvariu la Marea Egee, printr-o conductă de 400 de metri lungime, îngropată, astfel încât apa să fie schimbată continuu pentru a menţine acvariul curat.

Acvariul conţine circa 1.000 de peşti, printre care dorada şi biban de mare

simeon stalpnicul png

Conform spuselor sale, acvariul conţine aproape 1.000 de peşti, printre care dorada, biban de mare şi caracatiţe. Gökçeoglu a angajat o echipă de scafandri privaţi pentru a îndeplini sarcina, şi a plătit aproximativ 21.000 dolari (70.800 lei) ca să-şi îndeplinească visul.

Chiar dacă au trecut opt ani de când a fost terminat, acvariul, unic în lume, atrage încă o mulţime de turişti în fiecare vară. Vizitatorii pot privi, pot face fotografii sau filma, dar nu prea aproape de gard, pentru că există un sistem de alarmă.

image
image
image
image
image
image
incendiu  jpg
Printesa Latifa jpeg
Teatru
inel Kate Middleton (3) jpg
betisoare ct captura video jpg
bivolaru 0 jpeg
plane 885321 1280 jpg
fobii jpg