ŞOC! Papa Benedict al XVI-lea demisionează!

Ultima actualizare:

    Papa Benedict al XVI-lea
Papa Benedict al XVI-lea

Şoc în lumea creştină. Suveranul Pontif Benedict al XVI-lea demisionează.

Demisia acestuia va fi valabilă începând cu 28 februarie, a anunţat purtătorul de cuvânt al Vaticanului. Papa Benedict al XVI-lea, în vârstă de 86 de ani, şi-a anunţat demisia în timpul unei slujbe. Motivul renunţării este epuizarea fizică, potrivit Reuters.

"Papa a anunţat că va renunţa la ministerul său la ora 20:00 (n.r. 21:00, ora României), la 28 februarie. Atunci va începe perioada «sede vacante» (loc vacant)", a precizat purtătorul de cuvânt al Vaticanului Federico Lombardi.

Iată declaraţia Suveranului Pontif:

"După ce mi-am examinat conştiinţa în faţa lui Dumnezeu, în diverse rânduri, am ajuns la certitudinea că forţele mele, din cauza avansării îăn vârstă, nu mai sunt apte să exercite de maniera adecvată misiunea de a conduce Biserica Catolică"

În istoria Bisericii Catolice s-au înregistrat mai multe astfel de demisii. Primul papă care a demisionat a fost Papa Pontian, care a fost ales ca succesor al Sfântului Petru la 21 iulie 230.

Ultima demisia a unui Papă a avut loc în 1415.

Benedict al XVI-lea, în latină Benedictus PP. XVI, (n. Joseph Alois Ratzinger, 16 aprilie 1927, Marktl am Inn, Bavaria) este actualul papă al Bisericii Catolice, ales la 19 aprilie 2005 în urma Conclavului din 2005, ca succesor al papei Ioan Paul al II-lea.

De asemenea, el are funcția de episcop al Romei și suveran al statului Vatican. Este al 265-lea papă în istoria Bisericii Romano-Catolice și primul papă german după 482 de ani.

Înaintea să devină Suveran Pontif, cardinalul Ratzinger a fost decan al colegiului cardinalilor, prefect al Congregației pentru Doctrina Credinței și președinte al Comisiei pontificale teologice internaționale.

La vârsta de 78 de ani, este cel mai în vârstă papă ales de la papa Clement al XII-lea în 1730 și primul pontif german după olandezul-german Adrian al VI-lea din perioada 1522-1523.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
planta ciocolata jpeg
descoperire1 jpg
inundatii galati facebook jpg
Rugaciune jpg
Clanul sicilienilor
cicoarea jpg
Inger pazitor jpg
mohamed al fayed gettyimages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net