ȘOCANT: În viitor, am putea ajunge să mâncăm insecte, în loc de carne!

Ultima actualizare:

Simpla idee de a mânca viermi şi gândaci ne dezgustă. Însă carne se scumpeşte pe zi ce trece. Bineînţeles că nu dorim să ajungem să consumăm gândaci, dar ne vom mai permite multă vreme să nu o facem?

Pare greu de crezut că am fi în stare să privim măcar o farfurie de lăcuste la masa de prânz şi să ni se facă poftă, însă proteinele pe care le conţin insectele ar putea să ajungă, în timp, parte a dietei noastre de fiecare zi, scrie The Guardian.

Motivele ar fi, în primul rând, de natură economică, aceleaşi care au condus la scandalul cărnii de cal. Carnea se scumpeşte pe zi ce trece, în special cea de vită, lucru ce nu se va schimba favorabil, odată cu trecerea timpului.

Trebuie să avem în vedere, printre altele, importanţa, valoare şi preţul cerealelor, la nivel global, acestea fiind principala hrană a animalelor crescute pentru carne.

Totodată, terenurile pentru păşunat sunt tot mai sărace, tensiunile care vizează consumul de apă se vor intensifica şi ele, până la jumătatea secolului, ceea ce va fi o problemă gravă, nu doar pentru oameni, cât şi pentru animale.

Experţii sunt de părere că, pentru a putea face faţă impactului pe care aceste schimbări îl vor avea asupra mediului înconjurător va trebui să reducem la jumătate consumul de carne.

Pentru că nevoia de proteină animală va trebui să fie, totuşi, satisfăcută, insectele par să fie acea soluţie salvatoare de care vom avea nevoie. Ar putea să fie concepute produse alimentare care să aibă la bază proteinele din insecte, iar acestea vor substitui formele convenţionale de carne procesată, precum carnaţii, carnea tocată, preparatele ca lasagna etc.

Pentru ca noile alimente să fie bine primite de către public, va fi necesară punerea în aplicare a unor strategii puternice de marketing, iar denumirea ingredientelor existente în respectivele produse va fi foarte vagă, astfel încât consumatorii să fie atraşi şi să accepte, treptat, fiecare schimbare din meniul lor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net