Soldaţii Batalionului 21 Vânători de Munte din Predeal, decoraţi post-mortem de armata SUA

Cei doi soldaţi au făcut parte din forţa operaţională româno-americană din Zabul.

Acordarea medaliilor membrilor familiilor celor doi soldaţi, maiorul (post-mortem) Vasile Iuliu Unguraş şi sublocotenentul (post-mortem) Claudiu Chira, va fi precedată de la ora 11,00, de o ceremonie de comemorare, care va include dezvelirea unui monument înălţat de Armata Română în curtea garnizoanei din Predeal a Batalionului 21.

La festivitate vor participa ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, ambasadorul Mark H. Gitenstein, şeful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, rudele eroilor căzuţi la datorie şi personalul Batalionului 21 Vânători de Munte, a anunţat MApN.

Sublocotenentul (p.m.) Claudiu Chira a căzut la datorie într-o misiune de patrulare pe ruta Qalat-Kabul pe 26 februarie 2009, când autovehiculul blindat în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Militarul a fost decorat cu Ordinul Naţional 'Steaua României' în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război. Rudele sale vor primi joi de la ambasadorul american medalia cu distincţia 'Steaua de Bronz' pentru servicii excepţionale în fruntea detaşamentului din batalionul românesc, în cadrul Operaţiunii Enduring Freedom

Maiorul (p.m.) Iuliu-Vasile Unguraş a căzut la datorie pe 7 aprilie 2009 în timpul unei misiuni de patrulare pe autostrada Kandahar-Kabul. În urma exploziei cauzate de trecerea maşinii blindate peste un dispozitiv exploziv improvizat, ofiţerul şi-a pierdut viaţa, iar alţi patru militari au fost răniţi. Iuliu-Vasile Unguraş a fost decorat cu Ordinul Naţional 'Steaua României' în grad de Cavaler, cu însemn de război. El va fi medaliat de către ambasadorul Gitenstein cu distincţia 'Steaua de Bronz' pentru servicii excepţionale în calitate de conducător al plutonului din batalionul românesc, în cadrul Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate.

Potrivit Agerpres, medalia 'Steaua de Bronz' este o distincţie militară individuală a forţelor armate americane, acordată pentru curaj, acte de merit sau serviciu meritoriu.

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
cub andreea antonescu png
horoscop zilnic gemeni jpeg
rebeca pascu jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
Chefi la cutite 4 Foto Antena 1 JPG
trenul regal jpg
Brasov 1 jpg
Bloc aida szilagyi FOTO renasterea banateana
Turist FOTO salvamont Bușteni jpg
image
image
image
image
Regina Elisabeta a II a jpg
gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
foto1 original reuniunea liderilor 28 noiembrie 2022 016 jpg
foto 9  pisanii (facebook) jpg
trenul regal jpg
pelerinaj jpg