Soldatul Duff: «Jack mi-a salvat viaţa de 9 ori!»

simeon stalpnicul png

Un erou cu totul neobişnuit! Jack e un câine springer spaniel, de 6 ani, care a salvat viaţa soldatului britanic Andrew Duff de nouă ori, depistând bombe care, cu siguranţă, l-ar fi ucis, în timpul misiunilor din Afganistan.

Câinele Jack este un erou recunoscut de armata britanică, pentru că a salvat viaţa multor militari şi civili. De 18 luni, dulăul veghează cu preţul propriei vieţi să nu i se întâmple nimic soldatului Andrew Duff.

De când au fost desemnaţi să colaboreze în misiunile din Afganistan, cei doi sunt nedespărţiţi. Jack miroase permanent terenul înainte ca Andrew să calce şi latră cu disperare, când găseşte o mină mortală.

simeon stalpnicul png

Soldatul îl răsplăteşte de fiecare dată cu tandre îmbrăţişări, mâncare delicioasă de căţei sau o mingiuţă de joacă. Jack a fost instruit timp de 15 săptămâni să depisteze bombele, în Marea Britanie. Apoi, a mai fost pregătit intensiv pe parcursul a 3 săptămâni în Afganistan, testele de supunere fiind alternate cu jocuri distractive.

Soldatul spune că apetitul lui Jack de a munci este de neimaginat: "Imediat cum îl scot din coteţ, începe să caute mine, fie că îi cer sau nu. Îi place la nebunie ceea ce face".

Click! spune

Armata britanică are o brigadă specială de câini antrenaţi să depisteze explozibili în teren. Animalele sunt folosite în misiuni în teatrele de război.

De foarte multe ori, câinii s-au dovedit de un real ajutor pentru militari, dar au existat şi cazuri în care şi-au pierdut viaţa pentru a-i salva pe soldaţi.

Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub iosif rotaru png
Roxana, alături Liviu Guță
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
BeFunky collage (18) jpg
cub andreea banica animat gif
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
Tragedie Indonezia, EPA jpg
Vot plenara Parlamentul European FOTO EPP Facebook
Marian Petria FOTO arhiva personala (3) jpg
image
image
image
image
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Tragedie Indonezia, EPA jpg
BeFunky collage (18) jpg
Declic Ministrul Mediului
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png