Sony renunţă la bătrânul walkman

Portabil şi „cool", apa­ratul a fost creat acum mai bine de 30 de ani. Vestea că Sony a încetat de-abia acum producţia îi surprinde pe unii, care credeau că walkmanul va dispărea ceva mai devreme, odată cu apariţia iPodului şi a CD‑playerului.

Compania a decis oprirea producţiei din Japonia încă din aprilie, dar aparatul va dispărea de la vânzare odată cu achiziţionarea ultimei serii, a declarat purtătorul de cuvânt al Sony. Compania a vândut 220 de milioane de astfel de aparate la nivel global de la lansarea lor pe piaţă, în iulie 1979. Apariţia walkmanului a schimbat modul de viaţă al tinerilor, popularizând ideea de a asculta muzică şi atunci când călătoreşti.

De la muzică clasică la hip-hop

Legenda spune că aparatul a fost inventat, de fapt, în 1978 de inginerul Nobutoshi Kihara pentru unul dintre preşedinţii companiei Sony, Akio Morita, care voia să poată asculta operă în timpul frecventelor sale călătorii cu avionul peste Pacific.

De mare succes la sfârşitul anilor '80 - începutului anilor '90, walkmanul a fost depăşit însă de noile tehnologii. În Japonia, cererea de aparate la care se pot asculta casete este limitată la utilizatorii de vârsta a treia. Producţia va fi continuată însă în China, pentru utilizatorii din SUA, Europa şi câteva ţări asiatice.

horoscop jpg
cub andrele png
Buzau 1 jpg
parlamentul european profimedia  jpg
cub lensa animat gif
Meghan Markle, Prințul Harry 4  sursa   Profimedia jpg
nick carter gettyimages 187744547 jpg jpeg
calendar ortodox 2021 9 decembrie sfintii ioanchim si ana zamislirea fecioarei maria jpeg
image
image
image
image
image
image
vouchere pentru energie electrica jpg
Buzau 1 jpg
parlamentul european profimedia  jpg
calendar ortodox 2021 9 decembrie sfintii ioanchim si ana zamislirea fecioarei maria jpeg
cub niculae bădălău png
cub lensa animat gif