Sony renunţă la bătrânul walkman

Ultima actualizare:

Portabil şi „cool", apa­ratul a fost creat acum mai bine de 30 de ani. Vestea că Sony a încetat de-abia acum producţia îi surprinde pe unii, care credeau că walkmanul va dispărea ceva mai devreme, odată cu apariţia iPodului şi a CD‑playerului.

Compania a decis oprirea producţiei din Japonia încă din aprilie, dar aparatul va dispărea de la vânzare odată cu achiziţionarea ultimei serii, a declarat purtătorul de cuvânt al Sony. Compania a vândut 220 de milioane de astfel de aparate la nivel global de la lansarea lor pe piaţă, în iulie 1979. Apariţia walkmanului a schimbat modul de viaţă al tinerilor, popularizând ideea de a asculta muzică şi atunci când călătoreşti.

De la muzică clasică la hip-hop

Legenda spune că aparatul a fost inventat, de fapt, în 1978 de inginerul Nobutoshi Kihara pentru unul dintre preşedinţii companiei Sony, Akio Morita, care voia să poată asculta operă în timpul frecventelor sale călătorii cu avionul peste Pacific.

De mare succes la sfârşitul anilor '80 - începutului anilor '90, walkmanul a fost depăşit însă de noile tehnologii. În Japonia, cererea de aparate la care se pot asculta casete este limitată la utilizatorii de vârsta a treia. Producţia va fi continuată însă în China, pentru utilizatorii din SUA, Europa şi câteva ţări asiatice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar   profimedia 0721654746 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
marire taxe bucuresti jpg
cerere in casatorie kfc facebook jpg
supermarket jpeg
marcaj trecere catedrala jpeg
alimente sanatoase jpg
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
crima 2004 jpg
pensionari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net