SpaceShipTwo, "cea mai sexy navă spaţială construită vreodată" - VIDEO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Miliardarul britanic Richard Branson (foto jos) a lansat, marţi, în California, un avion spaţial cu ajutorul căruia doreşte sa transporte din 2011 turişti în spaţiu, informează publicaţia britanică The Guardian.

Nava a fost botezată de guvernatorii statelor americane California si New-Mexico, Arnold Schwarzenegger, respectiv Bill Richardson. Dealtfel, zborurile vor fi lansate de pe un aeroport situat în New Mexico.Costul unei călătorii cu "SpaceShipTwo" va fi intre 20.000 si 200.000 de dolari. Călătoria  va avea o durată de de doua ore şi jumătate, iar turiştii vor fi în imponderabilitate timp de 6 minute.

SpaceShipTwo este construită din materiale compozite, cu o greutate redusă, şi este pusă în mişcare de un motor hibrid de rachetă, fiind asemănătoare cu prototipul lui SpaceShipOne cu câteva excepţii.

Este de două ori mai mare, atingând 18,28 metri lungime, are mai multe hublouri, inclusiv o serie de hublouri deasupra capetelor pasegerilor, pentru a maximiza câmpul vizual al acestora în spaţiu, şi poate transporta într-un zbor 6 pasageri şi doi piloţi, spre deosebire de SpaceShipOne care era concepută pentru doar trei persoane.

Vezi aici VIDEO de la inaugurarea SpaceShipTwo

SpaceShipTwo va decola cu ajutorul unui avion modificat, de care se va desprinde la altitudinea de 15.000 de metri, de unde i se va activa motorul de rachetă şi va urca pe orbită până la altitudinea de 104.000 de metri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net