Ştii ce culoare are Universul? Savanţii spun că e bej

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cu roiurile sale de galaxii, sori portocalii şi nori de gaze ce reflectă diferite culori ale spectrului luminii, Universul pare a fi extrem de frumos şi viu colorat, însă, conform NASA, adevărata culoare dominantă a Universului nu ar ieşi mai mult în evidenţă decât un perete nu tocmai proaspăt zugrăvit - este o nuanţă de bej, informează publicaţia britanică The Telegraph.

După ce au studiat spectrul luminii emise de aproxiamtiv 200.000 de galaxii, oamenii de ştiinţă au combinat acest spectru pentru a obţine o singură culoare dominantă pentru Univers, iar această culoare este o nuanţă de bej botezată 'lapte cosmic'.

Conform cercetătorilor britanici Dr Karl Glazebrook şi Dr Ivan Baldry, de la John Hopkins University din Baltimore, culoarea Universului s-a modificat în ultimii 6 miliarde de ani de la albastru spre roşu.

Cei doi au aflat care este culoarea dominantă a Universului în urma studierii spectrului cosmic de culori, culori pe care le-au amestecat astfel încât să fie vizibile în spectrul luminii perceput de ochiul uman.

În tinereţe, Universul era albăstrui

'Considerăm că studiul noostru, ce cuprinde 200.000 de galaxii pe o distanţă de câteva miliarde de ani lumină, este suficient de cuprinzător pentru a fi reprezentativ pentru întregul Univers', a comentat Dr Ivan Baldry.

'Iar culoarea dominantă rezultată este foarte apropiată de alb. Este drept că nu ne-am propus descoperirea culorii dominante a Universului când am început acest studiu. Această descoperire este interesantă, dar am ajuns la ea încercând să desluşim cât mai multe detalii ale spectrului cosmic de lumină care ne poate oferi multe informaţii despre istoria formării de stele şi galaxii', a mai adăugat el.

Conform celor doi oameni de ştiinţă, în tinereţea sa Universul avea o culoare albăstruie, însă pe măsură ce noi generaţii de stele se nasc, culoarea Universului va deveni din ce în ce mai roşie.

Schimbarea culorii dominante în Univers de-a lungul a peste 6 miliarde de ani de la un turcoaz palid spre bej este similară cu schimbarea culorii cerului la asfinţit.

Aceasta este culoarea Universului:

simeon stalpnicul png

Pe aceeaşi temă:

România va trimite un satelit în Cosmos!

Concurs NASA pe Twitter. Premiu: două zile de neuitat la Cape Canaveral

NASA a bombardat Luna în căutarea apei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net