Ştiinţa a murit o dată cu Păunescu!

Ultima actualizare:

Seria neagră din acest sezon e mai lungă decât cea din sezonul 2004-2005, când "alb-albaştrii" au picat prima oară în Liga a II-a. Atunci, juveţii au bifat 11 etape consecutive fără victorie, iar acum numărul eşecurilor şi al semieşecurilor a ajuns la 13, la care se adaugă şi o partidă din Cupă.

Coincidenţă sau nu, declinul Ştiinţei a început pe 5 noiembrie 2010, exact în ziua în care a decedat Adrian Păunescu. Ultima victorie a Craiovei în Liga I a fost pe 1 noiembrie, iar 4 zile mai târziu a venit prima înfrângere din seria neagră, cea de acasă cu Oţelul.

Adrian Păunescu s-a apropiat de formaţia din Bănie la început anilor '70. Fiind în anturajul fostului ministru de externe, Ştefan Andrei, el a venit alături de acesta la Craiova înainte ca "alb-albaştrii" să câştige primul titlu, în 1974, şi a ajutat la crearea marii echipe de la începutul anilor ‘80, „Craiova Maxima". În 1983, după parcursul fantastic al Universităţii în Cupa UEFA, a compus cântecul „Oltenia Eterna Terra Nova", care a devenit imnul clubului.

Craiova îi e recunoscătoare mereu lui Adrian Păunescu. Nu cu mult timp în urmă, conducerea şi jucătorii i-au adus un ultim omagiu. Înaintea meciului cu Sportul, "alb-albaştrii" au depus mai multe coroane la mormântul său de la cimitirul Belu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net