Studenta Ashley Fields face economii de 50 $ pe lună, mâncând ce aruncă alţii
Lume, lume! La New York fiţa supremă e să mănânci la gunoi.
Nu este vorba de cerşetori aici, ci de oameni respectabili care vor să facă economie şi să dea un exemplu celor care cumpără mâncare în cantităţi industriale şi o aruncă apoi.
Ashley Fields a absolvit prestigioasa Universitate din New York şi recunoaşte că „nu se poate abţine să nu ia cina la gunoi".
Ea crede că mâncarea e mult mai gustoasă atunci când este gratis şi crede că prin gestul ei „va sensibiliza societatea americană în legătură cu risipa de mâncare. Zeci de milioane de oameni mor de foame în Africa, iar noi aruncăm mâncare proaspătă la gunoi. Este injust", a declarat ea pentru New York Post.
Ashley Fields mănâncă la gunoi de mai bine de trei ani. Şi nu face acest lucru pentru că nu şi-ar permite. „Dacă reuşesc să mă angajez voi câştiga peste 100.000 de dolari pe an. Acum mă descurc onorabil cu un şomaj de 1.000 de dolari", a declarat ea.
Cum ajunge mâncarea la gunoi? Foarte simplu: la Starbucks, Bistro sau Taco Bell există promoţii la meniuri. Oamenii cumpără întreg pachetul şi apoi aruncă ce le prisoseşte. Hrana are o garanţie de 3 zile, aşa că seara... e numai bună de mâncat, pentru că nimeni nu scoate mâncarea din ambalaj când o aruncă.