Studiourile MGM, aproape de faliment

Casa de producţie nu are fondurile necesare şi din această cauză planurile pentru producţia filmelor sunt puse în aşteptare. În acest weekend, MGM va lansa primul său film din ultimele nouă luni şi singurul programat până la sfârşitul anului, remake-ul musicalulul "Fame" din 1980. MGM încearcă, în aceste zile, să-şi convingă creditorii să renunţe la dobânzi până în februarie 2010.

Potrivit unor surse din conducerea studiourilor, reprezentanţii acestora au purtat, în urmă cu câteva zile, o conversaţie telefonică de câteva ore cu creditorii, în care au încercat să îi convingă să suspende plăţile dobânzilor pentru ca MGM să poată folosi banii la acoperirea plăţilor curente. Câţiva creditori au ameninţat însă că vor forţa MGM să intre în faliment involuntar.

Prin discuţiile purtate cu creditorii, MGM încearcă să evite scenariul în care ar fi forţat să dea faliment, deoarece astfel activele companiei s-ar devaloriza şi ar fi periclitate francize de valoare precum "James Bond", "Pantera Roz", dar şi drepturile pentru "The Hobbit", filmul al cărui scenariu precede acţiunea din seria "Lord of the Rings".

De luni de zile, MGM încearcă să restructureze datoria care a fost acumulată, în mare parte, în 2005, când un grup de investitori condus de Pacific Group şi Providence Equity Partners au cumpărat studiourile pentru aproape cinci miliarde de dolari. În mai 2008, compania a angajat firma de investiţii bancare Moelis&Co pentru a o ajuta să reducă datoria către cei 140 de creditori.

Deocamdată, nu este clar dacă MGM va avea mijloacele financiare necesare pentru a co-finanţa, alături de studiourile Warner Bros şi New Line Cinema, cele două părţi ale "The Hobbit", a căror producţie ar trebui să înceapă în 2010. Sub semnul întrebării stă şi cea de-a 23-a peliculă din seria de succes "James Bond".

Dacă discuţiile MGM cu creditorii nu vor da rezultatele dorite, studioul ar putea pierde drepturile asupra seriei "James Bond", fără de care, aşa cum spun chiar reprezentanţii casei de producţie, nu ar putea supravieţui.

cub toma caragiu png
cub irina margareta nistor png
cub horoscop iertare png
Prințul Harry jpg
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
cub adriana iliescu și eliza png
mihai bendeac jpg
horoscop bani jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 7 februarie sfantul partenie png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Icoana Basilica ro webp
Papa Francisc Captură video jpg
Marile lanțuri de magazine spun că nu duc lipsă de alimente jpeg
zura jpg