SUA au încercat să oprească violenţele din Irak, susţine armata

"Presa a menţionat că noi am fi închis ochii la violenţe comise de irakieni asupra deţinuţilor, însă nu este cazul. Politica noastră de-a lungul războiului a fost ca atunci când soldaţii americani întâlnesc abuzuri asupra unui prizonier, să le oprească şi apoi să raporteze imediat ierarhiilor de comandă americană şi irakiană", a spus şeful Statului Major al Forţelor terestre americane, George Casey.

De altfel, acuzaţiile Wikileaks au fost respinse şi de Philip Crowley, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, care a spus că Statele Unite au instruit trupele irakiene în ceea ce priveşte respectarea drepturilor omului, scrie Adevărul.

"Acesta este unul dintre motivele pentru care am păstrat trupe militare în Irak, pentru a ajuta la antrenarea forţelor irakiene. Şi putem spune că am asistat la o îmbunătăţire din acest punct de vedere, de-a lungul timpului", a spus Crowley, citat de AFP.

Cu toate acestea, în 2004, comunitatea internaţională a fost scandalizată după apariţia unor fotografii şi clipuri video în care soldaţi americani abuzau deţinuţi irakieni din închisoarea Abu Ghraib din Bagdad. 11 soldaţi au fost atunci găsiţi vinovaţi şi condamnaţi la 10 ani de închisoare.

bianca dragusanu niculae badalau gabi badalau jpeg
Florin Piersic Jr  la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
george burcea in rolul lui lurch jpg
anisia gafton jpg
cub anamaria prodan reghecampf png
culita sterp daniela iliescu jpg
Potrivit declaraţiei de  avere, Niculae Bădălău  are aur şi diamante evaluate  la 25 de mii de euro jpeg
cub brigitte pastramă png
foto1 catuse badalau INQUAM Photos Sabin Cirstoveanu jpeg
Un alt tanc T-90M, „mândria” lui Putin, distrus în coloană  Foto: Captură video
image
image
image
image
cub liviu dragnea png
Brasov 1 jpg
dan negru mihaela tatu jpg
cub niculae bădălău png
Supermarket FOTO Shutterstock jpg
Mersul trenurilor Brasov Bucuresti jpg