SUA vor să emită o avertizare de terorism pentru americanii din Europa

Cetăţenii americani vor fi sfătuiţi să evite locurile de interes turistic din Europa precum şi mijloacele de transport în comun, informează Fox News. Potrivit unui oficial, alerta ce urmează să fie emisă de SUA va fi destul de vagă, fără să fie specificată o anumită ţară sau oraş ce ar putea deveni ţinta teroriştilor.

Nici oficialii americani şi nici cei europeni nu au reuşit să identifice care sunt ţintele vizate de posibilele atacuri teroriste. În urmă cu câteva zile, presa britanică scria despre faptul că serviciile de securitate au dejucat atentate pregătite in Germania, Franţa şi Marea Britanie.

Statele Unite le-au comunicat liderilor europeni că avertismentul ce urmează a fi emis de Departamentul de Stat are ca scop ridicarea nivelului de alertă, în urma informaţiilor apărute săptămâna trecută despre posibilitatea unui atac terorist.

Agenţii serviciilor de informaţii sunt de părere că în spatele planurilor de atac asupra mai multor ţinte europene stă Osama bin Laden. Ei bănuiesc că, în urmă cu câteva luni, bin Laden s-a folosit de curieri pentru a le transmite membrilor al-Qaeda că vrea atacuri asupra a trei ţinte europene în „stil Bombay”, adică după modelul atacurilor din noiembrie 2008, când un comando de islamişti a atacat simultan mai multe obiective în capitala economică a Indiei, făcând 163 de victime. În timp ce guvernul nu-i poate împiedica pe americani să călătorească în Europa şi nici nu-i poate obliga pe cei care deja sunt acolo să se întoarcă în SUA, un asemenea avertisment ar putea determina companiile aeriene să-şi anuleze zborurile, iar hotelurile să nu mai accepte rezervări, notează Fox News. De asemenea, Universităţile în cadrul cărora se derulează programe de studii în străinătate vor lua în calcul avertismentul şi nu îşi vor trimite studenţii în ţări care ar putea deveni ţinta unor atacuri.

Din aceste motive, oficialii susţin că au fost dezbateri intense privind gradul de alertă pe care ar trebui să-l aibă mesajul. Câţiva aliaţi europeni ai Statelor Unite şi-au exprimat îngrijorarea faţă de propunerea de a emite o astfel de alertă, pe motiv că nu este decât o exagerare în faţa informaţiilor privind ameninţarea.

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
catherine zeta jones png
zodia care consuma alcool jpg
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
foto1 porcul jardelb jpg
cub rebeca onoriu png
image
image
image
image
image
image
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin