Suma de 21.000 de lei, adunată la evenimentul "Fotbalul vremurilor legendare"

Organizatorii au dat publicităţii, marţi, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Oradea, bilanţul meciului care a marcat o sută de ani de la înfiinţarea Clubului Atletic Oradea (CAO) şi care a fost organizat, sâmbătă, pe stadionul municipal "Iuliu Bodola".

Emeric Ienei, antrenorul selecţionatei Ardealului, a declarat că organizatorii au avut mari emoţii legate de condiţiile meteo şi de comportamentul fanilor pe stadion.

"Am avut o mare bucurie. Am văzut cum i-au aclamat orădenii pe aceşti jucători mai în vârstă şi cred că acest eveniment va rămâne în amintirea oamenilor. Trebuie să fie un început al unor astfel de evenimente care să apropie naţiunile", a declarat Ienei. Prezent la conferinţa de presă, Papp Laszlo, fost jucător al echipei CAO, a apreciat că "evenimentul a fost sută la sută o reuşită" şi a decurs fără niciun incident.

La rândul său, Tokes Mate, fiul vicepreşedintelui Parlamentului European Tokes Laszlo - principalul organizator al meciului aniversar şi preşedintele clubului CSU Partium - a făcut precizări legate de unele comentarii din presa locală, potrivit cărora meciul ar fi avut tente naţionaliste prin faptul că cele două echipe au avut echipamente în culorile Ungariei. "Am primit un atac legat de echipamente naţionaliste. Că echipa maghiară era în roşu şi alb şi că echipa Ardealului era în verde cu alb. Eu cred că cine a spus asta nu ştia că echipamentul CAO era verde-alb", a spus Tokes Mate.

Afirmaţiile sale au fost întărite de Emeric Ienei, care a afirmat că acuzaţiile sunt "o tâmpenie", deoarece culorile respective au aparţinut clubului CAO în trecut. "Dacă nu ştiaţi, steagul Budapestei este roşu, galben şi albastru", a comentat Ienei.

În urma evenimentului, din bilete şi din donaţii s-au strâns 21.000 de lei, bani care vor fi donaţi victimelor accidentului ecologic din Ungaria, potrivit lui Orban Mihaly, preşedintele regional al Consiliului Naţional al Maghiarilor din România (CNMT). El a spus că o parte dintre spectatori au intrat pe stadion fără bilete, din cauza aglomeraţiei, dar au posibilitatea să doneze bani la sediul cabinetului europarlamentar al lui Tokes Laszlo din Oradea. "Se pot încă dona sume pentru sinistraţi, până săptămâna viitoare, când vom trimite banii", a spus Orban. Meciul aniversar care a marcat centenarul CAO, club de fotbal care a cucerit campionatul în două ţări, România şi Ungaria, s-a desfăşurat, sâmbătă, pe stadionul "Iuliu Bodola" din Oradea, în prezenţa a circa 3.000 de spectatori, între selecţionata Ardealului, în care au evoluat fotbalişti celebri precum Ladislau Boloni, şi selecţionata old-boys a Ungariei din anii '50-'60 , printre jucători fiind şi Buzanski Jeno.

cub visarion alexa png
weddingfeast 2841610 1920 jpg
vremea octombrie toamna prognoza meteo pensionari parc jpeg
Timisoara Fashion Week (7) Adelina Pestritu jpg
reghecampf si anamaria prodan
Casele comoară sunt la mare căutare. Sursa foto: Playtech
Charles si regina Elisabeta a II-a
cub anamaria prodan bebeto png
calculator-taxe-formular-anaf-fisc-impozit
romania u19 png
image
image
image
image
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg
FotoJet jpg
Regina Elisabeta, Regele Charles si Camilla Parker Bowles Foto Gettyimages (1) jpg