Tablete PC, made in România: PC Allview AllDro

La 41 de ani, Lucian Peticilă pare un fel de evanghelist angajat de gigantul american Apple pentru a propovădui filosofia din spatele celui mai important produs lansat de americani în acest an, tableta iPad. Dar scopul lui este mult mai pragmatic: vânzarea propriei tablete PC, Allview AllDro. Sau, ca să fim pe deplin riguroşi, tableta produsă pentru el de un grup chinezesc, informează Adevărul.

"Noi trimitem firmelor chinezeşti cu care lucrăm anumite specificaţii tehnice, în funcţie de ceea ce credem noi că se caută pe piaţa românească, iar ei produc sub brandul nostru", rezumă Peticilă strategia din spatele afacerii Visual Fan, pe care braşoveanul a fondat-o în urmă cu opt ani, alături de sora sa, Camelia Cotună (37 de ani).

Reţeta de afaceri a fost deja folosită pentru televizoare, DVD-uri, sisteme de navigaţie cu GPS şi telefoane mobile, toate produsele având în comun pe lângă numele Allview şi poziţionarea în segmentul ieftin de preţ. „Este avantajul nostru, avem produse ieftine, dar tot acesta este şi marele dezavantaj, că nu avem un brand cunoscut", rezumă Peticilă.

Tehnică şi afaceri

Pasionat de tehnologie -la zece ani încropea primul său telefon, la care vorbea cu un vecin, iar apoi urma un liceu cu profil electrotehnic - Peticilă a renunţat la studiile universitare în domeniul electrotehnic în anul doi pentru a începe afacerile. S-a folosit, la fel ca mulţi alţi tineri antreprenori, de „averea" părinţilor. "Şi-au pus gaj casa pentru care munciseră o viaţă pentru ca noi să luăm un credit", descrie Peticilă începuturile sale în afaceri.

Sub brandul Allview au apărut noi produse, iar telefonia mobilă aduce mai mult de jumătate din afacerile de circa trei milioane de euro din acest an, valoare apropiată de cea de anul trecut

oana roman si marius elisei
Adriana și Eliza Iliescu
nunta insta jpg
cub claudia patrascanu png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
FotoJet jpg
itisti specialisti it microsoft angajati birouri laptop
condimente jpeg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
elevi jpeg
cos cumparaturi shutter jpeg