Talibanii devin tot mai curajoşi

Imobilul militar unde este în curs luarea de ostatici, care sunt membri ai forţelor de securitate dar şi funcţionari civili ai Ministerului Apărării, a fost încercuită în cursul serii de unităţi de comando ale armatei.

Atacul este revendicat, conform mass-media locale, de talibanii pakistanezi care au legături cu Al-Qaida, care au jurat recent că îşi vor intensifica campania de atentate.

"Credem că sunt 10-15 ostatici, anumiţi responsabili militari dar şi angajaţi civili", a declarat gen. Athar Abbas, purtătorul de cuvânt al armatei pakistaneze.

"Este posibil să existe patru sau cinci terorişti în clădire", a adăugat el. În jurul miezului nopţii, se auzeau în zonă tiruri sporadice, a transmis un corespondent al AFP de la faţa locului. Pe acoperişurile clădirilor învecinate au fost postaţi soldaţi, electricitatea fiind tăiată pe o rază de un kilometru în jurul cartierului general al armatei.

Într-un interviu acordat postului american CNN, ministrul de interne Rehman Malik a declarat că forţele de ordine sunt decise să-i captureze în viaţă pe atacatori, pentru 'a obţine mai multe informaţii'.

Sâmbătă dimineaţă, bărbaţi înarmaţi în uniformă militară au încercat să pătrundă în cartierul general de la Rawalpindi cu o maşină.

Gărzile de securitate le-au cerut actele de identitate, moment în care au deschis focul asupra lor şi au lansat mai multe grenade.

Şase militari au murit în timpul atacului, potrivit gen. Abbas, printre care un general de brigadă şi un colonel.

Timp de o oră, au avut loc schimburi intense de focuri între atacatori şi armată, care a încercuit complet incinta şi a mobilizat elicoptere de luptă.

La o oră şi jumătate după începerea atacului s-a anunţat că atacatorii au fost ucişi şi atacul 'terminat', însă ulterior s-a anunţat că doi dintre aceştia au reuşit să fugă.

cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Shakira şi Pique FOTO EPA-EFE
brenciu si nevasta jpg
image jpeg
image jpeg
cub alexandru arsinel png
Alessia Raiciu 3 webp
cub laurette png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Plaja 2 Mai (24) jpg
foto   amenzi mai mari rovinieta  jpg
foto   vouchere blocate jpg
calendar ortodox 2021 17 august sf gheorghe pelerinul png
f685edbae30049829e7ec4883e855814 md jpg
Risc seismic - sursa foto facebook Nicusor Dan