«Ţânţarul» a lăsat preoţia pentru fotbal

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Dinamoviştii nu mai sunt nevoiţi să se roage pentru victorii la popa-porno de la Mănăstirea Căldăruşani, ci se pot confesa antrenorului lor.

Cornel Ţălnar a fost aproape de a îmbrăca straiele sfinte, de mic având înclinaţie către biserică. În clasele primare, profesorul de religie a descoperit vocaţia "Ţânţarului", l-a îndrumat către Dumnezeu, iar acesta şi-a luat rolul în serios: participa la toate slujbele, purta haine specifice, intra cu preotul în altar, iar prietenii începuseră să-l strige "Popică".

Mai citeşte:

Dinamo a «driblat» surpriza la Piteşti!

Ţălnar: "Următoarele şapte etape sunt decisive pentru noi!"

Zivny a semnat cu Dinamo

Boştină a furat un furtun să-şi facă ham la cai

Partea proastă pentru Ţălnar a fost că el s-a orientat către o biserică catolică, deşi era ortodox. Din acest motiv, "cariera" lui de preot a durat puţin, până când a aflat tatăl său.

"Te omor dacă mai mergi la catolici", a fost mesajul transmis de părintele său, care mergea la biserica ortodoxă din Bărăbanţ.

"Cine ştie ce se întâmpla... Dacă nu ieşeam fotbalist, acum poate eram preot şi aveam o parohie", a rememorat antrenorul "câinilor", care şi acum este un om foarte credincios.

Merge la biserică ori de câte ori poate şi se roagă înaintea fiecărui meci.

Nevoit să se lase de preoţie, "Ţânţarul" s-a apucat de fotbal, debutând la Unirea Alba Iulia. După trei sezoane, a ajuns la Dinamo, club unde şi-a petrecut mai mult de jumătate din întreaga carieră.

Interesant este că din 1976, de când a îmbrăcat prima dată tricoul alb-roşu, şi până în prezent, tehnicianul face naveta Bucureşti - Alba, acolo unde locuieşte familia sa. "Ştiu drumul pe dinafară, cu ochii închişi", spune el.

În sezonul 1983 - 1984, Dinamo a devenit un nume cunoscut în Europa după ce a învins pe Hamburg şi apoi a ajuns în semifinalele fostei Cupe a Campionilor Europeni, unde a întâlnit celebra Liverpool.

Evoluţia "Ţânţarului" a fost monitorizată şi imediat englezii de la Aston Villa au venit cu o ofertă. Preşedintele clubului a vrut să vină în România să trateze transferul, dar mutarea a picat din cauza regimului politic.

"Preşedintele celor de la Aston Villa a vrut să vină în ţară, să negocieze transferul meu acolo, dar a intervenit Ceauşescu, care i-a spus că vine degeaba pentru că nu îmi dă drumul. Englezilor le plăcea de mine pentru că centram bine, iar ei aveau nevoie de cineva care să arunce mingi către vârfuri", a explicat Ţălnar.

Patron la «Clubul Învingătorilor»

În Alba Iulia, "Ţânţarul" deţine un club sportiv, intitulat "Winner's Club Ţălnar". Baza sportivă e dotată cu terenuri de fotbal şi tenis, piscină sau sală de forţă, iar la bar tronează tricoul alb-roşu cu numărul 7, echipamentul "Ţânţarului" de pe vremea când evolua la Dinamo.

simeon stalpnicul png

De asemenea, antrenorul "câinilor" a mai deţinut alături de Cristi Borcea o fabrică de mezeluri, însă cei doi şi-au vândut recent acţiunile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
demolare gara velenta oradea 01112024 1 jpeg
Nichita Stanescu jpg
Banner Târg Crăciun
Calatorie jpg
Adina Matei comisar licitatie Artmark record Grigorescu jpg
bani multi pensie jpg
pensie jpg
Vue du village de Tourrettes sur Loup depuis la route des Quenières JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net