Tatăl lui Dan Diaconescu: «Fiul meu a făcut bani dintotdeauna»

Ultima actualizare:

    Nicolae Diaconescu
Nicolae Diaconescu

Nicolae Diaconescu, tatăl patronului OTV, dezvăluie lucruri inedite despre trecutul fiului său.

Puţini ştiu, de exemplu, că Diaconescu s-a angajat prima oară fără ştirea tatălui său sau că a fost un lider de opinie încă din liceu. Tatăl OTV-istului povesteşte cum a pornit fiul său colaborarea cu Dan Voiculescu şi câţi bani făcea la începutul carierei sale, într-un interviu pentru atac-online.ro. Redăm mai jos câteva fragmente.

"Dan este un lider care mobilizează masele"

În ultimul timp Dan, fiul dumneavoastră a cam dat „ora exactă” în tot ceea ce se întâmplă în România. Credeți că românii îl  vor asculta?

Sută la sută sunt convins că românii îl vor asculta. Dan este un adevarat lider care mobilizează masele. „El ridica clasa, el o cobora”, așa era în liceu băiatul meu. După terminarea facultații pe Dan l-au luat în armată într-un stagiu de 90 de zile. Era un copil care simțea că trepidează. Vai de el cum a făcut armata…avea un bocanc mai mare și unul mai mic.

Am fost într-o vizită la el în București și când am ajuns la cămin am întrebat băieții de pe acolo: „Unde este Dan?”, iar aceștia mi-au spus că s-a angajat. Lucra la o fabrică.Căra șpan. L-am întrebat : „Ce faci mă aici?". "Îmi câștig existența” a fost răspunsul lui.

Din vorbă în vorbă cu alți băieți i-a venit ideea să se angajeze la un ziar și așa a dat de Horică Alexandrescu (n.r. Horia Alexandrescu, cunoscutul jurnalist). Și zice, “băi tată, el câștigă 3 poli și nouă ne dă 1 pol. E încurcată rău  treaba.Trebuie să facem ceva și să câștigăm și noi cât el.” Și atunci a găsit el pe cineva și a scris mai multe materiale mai “acide” despre Dan Voiculescu.

Când s-a întâlnit cu Dan Voiculescu, acesta i-a zis : „Măi Dane ce aveți cu mine, am și eu o nevastă bolnavă…uite, iţi dau tiparniță și hârtie și scrii la ziar”.  Şi asa a făcut Jurnalul de Bucuresti, Jurnalul de Caracal.

După 3-4 ani de zile, aproape în ultimul an de facultate al băiatului meu, Dan Voiculescu a făcut Jurnalul Național și a început să câștige foarte mult. Iși făcuse și televiziunea Antena 1 și băiatul simțea că e „tras pe sfoară” cum se spune și nu i-a mai convenit și a plecat de acolo. De atunci au început demersurile pentru OTV.

Între timp l-a cunoscut pe Paul Opriș de la Tele 7 ABC și a început să lucreze acolo. Câștiga 5.000 de dolari pe săptămână.Acolo a facut el bani mulți, timp  de 2 ani cât a lucrat. Aici au fost aduși și cei 70 de copii de la Jurnalul Național,care erau echipa lui. Mai apoi fiului meu ia venit ideea să își facă propria televiziune, era pe vremea lui Victor Ciorbea, puterea de atunci l-au ajutat de a putut să-și ia licenţa. Avea foarte mulți prieteni în afară și fiecare au venit cu o cameră cu cabluri, au mai cumpărat un generator și multe altele și astfel a luat naștere micuțul OTV din Piața Romană.

"Dacă mâine ar fi alegeri, nu ar face mare lucru"

simeon stalpnicul png

Câte semnături credeți că a strâns Dan pentru Partidul Poporului atât pe plan național dar și local?

Curentul a prins în general. Dar dacă mâine ar fi alegerile ei nu ar face mare lucru deoarece stau extrem de prost cu organizațiile în teritoriu. Așa că este mai bine ca Dan să aștepte viitoarele alegeri și atunci va aveea  sigur mai mult succes cu primarii propuși de partidul acesta. Contează enorm felul în care îți alegi cu ce fel de persoane să mergi la drum.

Ce a fost în sufletul dumneavoastră când ați auzit că fiul este adus la DNA și mai apoi chiar arestat?

Sunt momente cand trebuie să fi pregatit în viata. Nu mi-a fost usor. Am avut noroc că am lucrat în instituții foarte sobre ale statului,atât eu cât și soția, eu în armată, iar soția la CEC și am putut rezista atât mental cât și fizic. Și am zis: „Cine sapă groapa altuia, cade singur în ea”.

Citeşte mai multe aici!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
lebada italia1 jpeg
image png
armata romana foto mapn jpg
carte pixabay jpg
moneda noua1 jpg
dodo munteanu instagram jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net