Tatăl lui Osama bin Laden: un miliardar care s-a căsătorit de 22 de ori ‎

Clanul saudit este unul dintre cele mai bogate din Orientul Mihlociu. În anii în care nu puteai menţiona în Occident că ai un partener de afaceri al cărui cărui nume de familie era "bin Laden", afacerile familei s-au concentrat pe alte pieţe: Arabia Saudită şi Elveţia, informează Daily Mail.

Portul saudit Jeddah este cartierul general al prosperului conglomerat Saudi BinLadin Group (SBG), iar Elveţia este ţara unde au stat retraşi mulţi dintre memebrii familiei în anii de după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001. Tatăl lui Osama bin Laden: un miliardar care s-a căsătorit de 22 de ori

Tatăl lui Osama bin Laden este Sheikh Mohammed Bin Laden, un imigrant yemenit care şi-a trăit mare parte din viaţă în Arabia Saudită. Acesta a reuşit să ridice un adevărat imperiu financiar profitând de relaţiile bune pe care le avea cu familia regală saudită. Mohammed s-a căsătorit de 22 de ori şi a avut circa 50 de copii. A murit într-un accident de avion în 1967, iar fratele lui Osama, Salem, a preluat afacerile familiei.

Foto: Daily Mail - O parte din familia clanul bin Laden în 1971. Osama avea 14 ani

image

Un frate de-al lui Osama, partener de afaceri cu  George W. BushDespre Salem se ştie că a fost un apropiat al regelui saudit Fahd şi că a avut legături de afaceri cu fostul preşedinte american, George W. Bush, printr-un asociat comun, James Bath.

Acest lucru s-a descoperit după ce administraţia americană le-a înlesnit membrilor familiei bin Laden părăsirea teritoriului american în urma atacurilor de pe 11 septembrie 2001.

Salem a murit tot într-un accident de avion, în Texas, în 1988. A fost înlocuit la conducerea grupului de către fratele său, Bakr, care ţine şi astâzi frâiele.

Foto: Daily Mail

O nepoată, model şi cântăreaţăDespre grupul saudit, a cărei valoare este estimată la miliarde bune de dolari, s-a scris că are acţiuni la Microsoft şi Boeing, prin intermediul companiei Saudi Investment Company, filiera elveţiană a SBG, condusă de unul dintre fraţii vitregi ai lui Osama, Yeslam Bin Laden.

Yeslam locuieşte de mulţi ani la Geneva şi a dobândit cetăţenie elveţiană. Una dintre fiicele sale, Wafah Dufour, a pozat aproape goală într-o revistă pentru bărbaţi.

Acesta s-a născut în California. Mama este este o elveţiancă. Wafah studia dreptul la Universitatea Columbia, când unchiul său a decis să atace mai multe obiective de pe teritorul american, în 2001.

Au trecut de atunci 10 ani şi Wafah a pozat în lenjerie în GQ magazine şi a încercat să devină cântăreaţă.

Unul dintre fii lui Osama bin Laden, care a crescut alături de tatăl său în taberele al Qaeda din Afganistan şi Sudan, Omar a renunţat la radicalism şi s-a căsătorit cu Zaina, un designer de interioare britanic, însă, nu a putut convinge autorităţile din Marea Britanie să-i acorde viză. Cuplul trăieşte acum în Arabia Saudită şi Qatar.

Care dintre fii va ocupa locul lăsat liber de Osama în structura al Qaeda

Alţi fii ai liderului teroristului au urmat calea tatălui. Unul dintre ei, Khalid bin Laden, a fost ucis alături de Osama în urma raidului trupelor SEAL asupra ascunzătorii din Pakistan. Iniţial, autorităţile americane au declarat că fiul ucis era Hamza, îm vârstă de 18-19 ani.

Despre ceilalţi copii ai teroristului implicaţi în activităţi teroriste se ştiu puţine lucruri. Presa speculează că locul lăsat liber de Osama va fi luat de fiul său Hamza, care are în prezent circa 19 ani, şi care a fost implicat în uciderea liderului pakistanez Benazir Bhutto.

Foto: Daily Mail

image

Întrebarea este cât de regretat este Osama de către clanul bin Laden şi care au fost legăturile sale cu rudele în perioada în care a stat ascuns.

cub theo rose png
claudia patrascanu copii png
ingrijorare
Kate Middleton (3) jpg
Kate Middleton
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
cub mircea bravo png
8 kanye west shutterstock 477795043 jpg jpeg
DNA
bratara agresor foto news.ro
image
image
image
image
8 salariu marian godina 5 jpg jpeg
calendar ortodox 2021 07 octombrie serghie si vah jpeg
Kate Middleton
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg