«Tăticul Amazon» îşi trage ceas de 42 de milioane $

Ultima actualizare:
Jeff Bezos (Fotografii: reuters/shutterstock)
Jeff Bezos (Fotografii: reuters/shutterstock)

Preşedintele şi fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, a făcut o avere de 21 de miliarde şi a avut capriciul de a construi un ceas care să dureze până la sfârşitul lumii. Pentru acesta a cheltuit 42 de milioane de dolari.

La 49 de ani, Jeff Bezos are o avere uluitoare datorită societăţii sale de comerţ electronic, Amazon.com, cu sediul la Seattle, prin care vinde cărţi, CD-uri, DVD-uri, echipament informatic. 

Aşa că, la banii lui, îşi permite să construiască un ceas cum nu a mai existat vreodată pe planetă. Ceasul, care cântăreşte peste 9.000 de kilograme şi este programat să dea ora exactă pentru viitorii 10.000 de ani,  este instalat în Munţii Sierra Diablo din Texas. Proiectat în 1986 de Danny Hills, ceasul este încă în construcţie şi va deveni operaţional abia peste câţiva ani.

Realizarea acestuia e o aventură nebunească, spun numeroşi specialişti, dar lui Bezos nu îi pasă, fiindcă el are ambiţia să-l vadă făcut cu orice preţ. Va fi un monument etern, precum piramidele din Egipt sau zidul chinezesc.

"Tatăl Amazon" susţine că va fi ca un templu de vizitat, în timp ce mecanismul său va bate măsura timpului terestru. La ceasul de 10 metri lăţime şi 60 de metri înălţime se va ajunge numai după o lungă ascensiune. Pentru a nu fi expus la coroziune, ceasul va fi compus din ceramică şi oţel inoxidabil. Va avea un mecanism gigantic, dar şi precizie elveţiană.

Amazon.com este cea mai mare companie de vânzare pe internet din lume cu o cifră de afaceri anuală de 48 miliarde de dolari. Creatorul său, Jeff Bezos, a fost desemnat personalitatea anului de revista "Time" în 1999. Bezos a avut o copilărie dificilă, cu tată vitreg, dar mai târziu viaţa a fost foarte darnică pentru el. Licenţiat al Universităţii Princeton, în 1986, el a lucrat pe Wall Street şi la D.E. Shaw & Co. În 1994, a fondat Amazon.com. Este căsătorit şi are 4 copii.

- Născut: la 12 ianuarie 1964, în Albuquerque, New Mexico- Afaceri: Comerţ online, călătorii spaţiale- Companii: Amazon.com, Blue Origin- Avere: 21 miliarde dolari

Acest mecanism de măsurat timpul va fi instalat în inima MunteluiSierra Diablo din Texas


    Jeff Bezos (Fotografii: reuters/shutterstock)
Jeff Bezos (Fotografii: reuters/shutterstock)
image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net