Taximetriştii: „Suntem disperaţi! Guvernul încalcă legea!“

Ei susţin că plata retroactivă a acestor contribuţii se ridică la peste zece mii de lei şi că nu îşi pot permite să dea atâţia bani, în condiţiile în care au rate la bănci şi familii de întreţinut, relatează Adevărul.

„Suntem de acord să plătim, dar nu astfel. Suntem disperaţi! Unii dintre noi trebuie să achităm 9.600 de lei, alţii 12.000 de lei, în funcţie de anul în care am devenit persoane fizice autorizate. Mulţi bani din aceste sume sunt penalităţi. Cum să plătim penalităţi din urmă cu cinci ani pentru ceva ce s-a aplicat abia acum?! Guvernul încalcă legea!“, s-a plâns preşedintele Asociaţiei pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi, Viorel Radu.

„Se mută” cu maşinile la Guvern

Taximetriştii independenţi nu au primit încă un răspuns de la reprezentanţii Guvernului şi vor să se întâlnească săptămâna viitoare cu premierul Emil Boc. Dacă nu vor ajunge la niciun acord, ei sunt hotărâţi să se mute cu maşinile şi familiile în faţa Guvernului şi a Parlamentului.

Protestul este susţinut şi de colegii lor care nu sunt independenţi. „Este normal să plătească şi ei contribuţii, altfel ce vor face când vor ieşi la pensie? Mi se pare însă inuman ca aceste sume să fie plătite toate o dată. Plata ar trebui să se facă eşalonat, pe o perioadă de circa doi ani. Dacă statul a fost neglijent şi a dormit atâţia ani...“, a declarat preşedintele Camerei Taximetriştilor din Bucureşti, Vasile Ştefănescu.

„Suntem disperaţi! Unii dintre noi trebuie să achităm 9.600 de lei, alţii 12.000 de lei, în funcţie de anul în care am devenit persoane fizice autorizate“, Viorel Radu, preşedintele Asociaţiei pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi

Lia Bugnar
cub andreea antonescu png
hororoscop jpg
cub cheating wife png
image png
image png
image png
colaj gina pistol  irina fodor png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
image png
image png
vaccin
calendar ortodox 2021 16 august sfintii martiri brancoveni elena murariu jpeg
6 baza parcari jpg