Te ghicesc într-o secundă dacă ai rovinietă

Ultima actualizare:

Două camere de filmat. Una monitorizează traficul, iar alta filmează numărul de înmatriculare a maşinii în detaliu. Datele primite se transmit printr-un cablu direct în calculator.

Prin placa de reţea, în care există un sistem de comunicaţie 3G, furnizat de o companie de telefonie mobilă, acestea sunt furnizate la Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică, acolo unde maşina este verificată în baza de date.

În cazul în care numărul nu este găsit, se interoghează baza de date a Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor pentru identificarea proprietarului maşinii.

Toate aceste operaţiuni au loc online, în doar câteva secunde. Odată identificat posesorul autoturismului filmat circulând fără rovinietă, i se întocmeşte proces verbal şi i se trimite amenda, prin poştă, la domiciliu.

Reporterii Click! au testat, ieri, cum funcţionează sistemul. Numărul maşinii noastre a fost filmat, iar într-o secundă am aflat dacă circulăm sau nu legal. Am repirat uşuraţi când ni s-a comunicat că rovinieta este valabilă până la 31.12.2010.

"Dacă lucrurile nu ar fi stat aşa am fi fost nevoiţi să vă amendăm, cu o sumă cuprinsă între 250 şi 500 lei, plus 28 de euro taxă de despăgubire, pentru că aţi folosit drumul", ne-a explicat Goerge Tonciu, controlor trafic.

Verificarea rovinietei

Pe ecranul computerului apare imaginea maşinii scanate şi verificarea ei se face automat. Controlorii de trafic află instantaneu dacă şoferul şi-a plătit sau nu rovinieta

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image png
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net