Teatru-i românesc, berăria e nemţească - FOTO

Caps
Caps

Încălzirea vremii a trezit la viaţă Centrul Istoric al Capitalei. Noutăţile din acest an sunt multe, printre ele un teatru, o galerie de caricatură şi multe restaurante. Vechi sunt doar promisiunile autorităţilor de a reda zonei strălucirea de odinioară.

Reporterii Click! au luat ieri la pas străduţele pline de istorie din zona veche a Bucureştiului şi au încercat să descopere ce s-a schimbat faţă de anul trecut. Peste tot era vânzoleală, mesele şi scaunele teraselor ocupând orice ungher posibil.

Printre numeroasele stabilimente cu denumiri cosmopolite, pub-ul „La 100 de Beri" ne-a atras imediat atenţia. Specialităţile casei sunt berea germană la draft şi cârnăciorii bavarezi, tocmai buni pentru a da ajutor stomacului când se opinteşte să înghită „sucul de hamei".

Teatrul de pe Lipscani - Clădirea găzduieşte spectacolele Teatrului Ion Creangă şi ale trupei Passe-Partout a lui Dan Puric. Biletele costă între 20 şi 30 de lei

simeon stalpnicul png

Berărie germană- Pe str. Covaci a apărut un bar neconvenţional, unde iubitorii berii germane se pot delecta cu sortimente pentru toate buzunarele

simeon stalpnicul png

Pentru a arăta că zona nu a fost lăsată în paragină, Municipalitatea a finalizat refacerea străzii Nicolae Tonitza şi a amenajat cu piatra cubică luată de pe Bd. Aviatorilor o piaţetă publică pe Splaiul Independenţei, lângă Podul Naţiunilor Unite.

Piaţetă pietruită- Lângă Podul Naţiunile Unite, la intersecţia dintre Splaiul Independenţei şi str. Nicolae Tonitza, a fost realizată o piaţă publică

simeon stalpnicul png

Strada Tonitza- Prima stradă refăcută complet în acest an este dată ca exemplu de autorităţi că lucrurile în Centrul Istoric se mişcă

simeon stalpnicul png

Se lucra ieri pe strada Stavropoleos şi pe strada Covaci. Iubitorii de cultură au acum simbolul lor pe strada-emblemă a Centrului Istoric, Lipscani. „Teatrul de pe Lipscani" e locul în care amatorii de piese bune pot vedea prestaţiile a două trupe: Teatrul Ion Creangă şi Trupa „Passe-Partout" a lui Dan Puric.

Vezi o galerie foto din Centrul Istoric


    Caps
Caps

Primarul Oprescu vrea parcare cu 5 etaje, în centru

Primarul Sorin Oprescu a anunţat ieri, în urma unei vizite în Centrul Istoric, că Municipalitatea lucrează la un proiect care vizează construirea unui parcaj suprateran, cu cinci etaje.

Acesta ar urma să fie ridicat la intersecţia străzilor Franceză şi Nicolae Tonitza. Va avea 800 de locuri pentru autoturisme şi câteva locuri pentru autocarele turistice pe care Municipalitatea le va achiziţiona pentru a plimba străinii prin Capitală.

„Acum se iau aprobările, proiectul urmează să fie prezentat Consiliului General şi vom trece la treabă. Sunt foarte mulţi investitori interesaţi pentru un parteneriat public-privat, pentru că ei înţeleg importanţa unei parcări în Centrul Istoric", a declarat edilul. Terenul pe care va fi ridicată construcţia aparţine Municipalităţii şi e folosit ca parcare cu ora.

FotoJet (1) jpg
culori brazi 2022
Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
infidelitate 0 jpeg
FotoJet (1) jpg
filme de craciun
foto1 ElenaB jpg
concediul de odihnă
Multe localități din Siberia nu au căldură FOTO SHUTTERSTOCK
iulian juncanaru, stomatolog mort FOTO Faceb jpg
image
image
image
image
caine covid carantina china foto twitter jpg
Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
infidelitate 0 jpeg
concediul de odihnă
culori brazi 2022
FotoJet jpg