Acesta este trenul care merge fără șine! Cum funcționează noua invenție

Ultima actualizare:

    Tren inteligent
Tren inteligent

Chinezii au creat un nou mijloc de transport, în forma unui hibrid care combină funcții de autobuz, de tramvai și de tren, scrie playtech.ro.

Noul hibrid este denumit de către producător ”autobuzul inteligent”, însă este mai mult decât un autobuz. Acesta preia de la trenuri modularitatea, deoarece mai multe vagoane pot fi adăugate acestuia. Cu toate acestea, vehiculul se conduce ca un autobuz, deoarece circulă pe drumuri obișnuite.

Acest hibrid folosește o cale predeterminată pe asfalt și nu are nevoie nici de șofer, dar nici nu are nevoie de șine. Trenul este echipat cu senzori care îi permit să urmărească traseul predeterminat, desenat cu vopsea albă pe asfalt.

”E ca și cum ai avea o șină virtuală pentru autovehicul”, spune Feng Jianghua, inginer-șef la CRRC, compania care a realizat acest prototip.

Autobuzul are o lungime de 30 de metri și are posibilitatea de a transporta până la 300 de pasageri în spațiul interior. Firește, dacă avem de-a face cu o perioadă aglomerată, alte vagoane pot fi adăugate, urmând să se renunțe la ele când nu mai sunt necesare.

Vezi VIDEO AICI

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cornel dinu
image
image
image
image
image
image
statuie mihai Eminescu colaj facebook jpg
tantari jpg
wizz air pixabay jpg
cetate ardud
aer conditionat jpg
Bihor 1 (1) jpg
anneliese michel captura video jpg
roaba record jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net