Ce este tehnologia OLED și ce preț merită să plătești pentru un astfel de televizor

#Best buys
image

Televizoarele OLED sunt unele dintre cele mai populare și mai căutate. În comparație cu ecranele LED, cele OLED sunt mai luminoase, mai ușoare, mai subțiri și au nevoie de mai puțină energie. Dar ce este tehnologia OLED?

Denumirea este un acronim pentru Organic Light Emitting Diode, în traducere însemnând Dioda Emițătoare de Lumină Organică. Acest tip de ecran este fabricat dintr-un strat de material organic, aflat între doi electrozi, iar atunci când sunt alimentați cu energie, emit lumină. Pixelii primesc lumină independent și nu au nevoie de iluminare de fundal suplimentară, cum e în cazul ecranelor LCD, de exemplu. 

Față de alte tipuri, televizoarele OLED oferă un contrast foarte ridicat. Față de tehnologia LED, diferența și calitatea superioară este dată de materialul organic semiconductor din care este făcut ecranul.  

Cei care se întreabă ce este tehnologia OLED mai trebuie să știe că aceste televizoare oferă o rezoluție ridicată, unghi larg de vizualizare, contrast superior, o paletă mare de culori și eficiență energetică.

Ce este tehnologia TV OLED. Imaginile au fidelitatea celor originale

Agenția globală de testare Intertek a confirmat că ecranele LG OLED oferă o fidelitate a culorilor de 100%. Acest lucru înseamnă că toate culorile pe care le vedeți pe ecran redau cu fidelitate imaginilor originale. Prin urmare, tot ceea ce vizionați în privința culorilor, are aspectul pe care creatorul conținutul a avut în intenție să-l redea.

În cazul televizoarelor OLED, cei mai mulți se îndreaptă către modele cu dimensiuni mari pentru a se bucura de calitatea imaginilor. Iată câteva modele de televizoare OLED asupra cărora vă putea îndrepta atenția:

LG Ultra HD 4K, 164 cm. Acest televizor promite o imagine clară, timp de răspuns rapid, mișcare fluidă și design subțire. Sistemul HDR 10 Pro reglează luminozitatea pentru a îmbunătăți culoarea, iar sunetul are suport Dolby Atmos & Bluetooth Surround Ready. De asemenea, aplicația Game Optimiser reglează automat imaginea pentru a optimiza grafica pentru jocuri.  

LG ULTRA HD 4K, 139 cm. Este ideal pentru cei care vor un televizor pentru un living care să le ofere o experiență ca de cinema. Imaginea este 4K Ultra HD cu upscaling și Dolby Vision. Sistemul de sunet Dolby Atmos oferă un surround multidimensional. Procesorul a7 AI 4K reglează sunetul și imaginea automat. 

image

Sony Ultra HD 4K, 121 cm. Promite un negru intens, contrast puternic și culori naturale. Procesorul de imagine X1 Ultimate îmbunătățește inteligent luminozitatea, detaliile și culorile. Are încorporat Android TV și Google Play Store, Youtube și Netflix. De asemenea, are și microfon și Chromecast. Dolby Vision aduce scenele la viață pentru o experiență de vizionare autentică. 

Sony Bravia, Ultra HD 4K, 164 cm. Are un procesor Cognitive XR, care înțelege modul în care oamenii văd și aud, pentru o experiență cu adevărat captivantă. Difuzorul de ecran și procesorul XR transformă orice sunet într-o experiență de ascultare captivantă. Are și un suport cu multe poziții, pentru o poziționare flexibilă a televizorului. Același procesor oferă posibilitatea ca televizorul să reproducă o paletă largă și fiecare culoare cu diferențe subtile precum cele din lumea reală. 

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre aceste televizoare și să studiați mai multe oferte accesați - ACEST LINK

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net