Ce este tehnologia QNED cu care LG încearcă să cucerească piața televizoarelor

#Best buys
image

LG propune o tehnologie care își dorește să revoluționeze televizoarele. QNED reprezintă o nouă eră pentru televizoarele LCD și este o combinație între LED-urile Mini și tehnologiile Quantum Dot și NanoCell. Fuziunea dintre aceste tehnologii oferă o imagine superioară, în care nuanțele de negru sunt mai profunde, contrastele mai puternice și culorile mai vibrante. 

Pe înțelesul tuturor, mini LED-urile, care reprezintă o tehnologie avansată a sursei de lumină, sunt mult mai mici decât luminile de fundal care sunt instalate pe afișajele LCD, de acum clasice. 

Astfel, datorită faptului că au dimensiuni mai reduse, prin tehnologia LG QNED pot fi incluse pe un televizor mai multe LED-uri și mai multe zone de estompare în ecran. Acest lucru înseamnă că va fi o calitatea mai bună a luminozității și implicit o reproducere a culorile mult mai fidelă. 

În cifre, noua tehnologie QNED dispune de aproximativ 30.000 de mini LED-uri pentru a reproduce imaginile luminoase de înaltă calitate. În același timp, aproape 2.500 de zone unice de estompare oferă nuanțe de negru foarte profunde, fără niciun fel de efect de „ceață” pe care îl au modelele mai vechi. 

image

Aceeași tehnologie ajută la reproducerea pe televizoare a unor culori mult mai vibrante. De asemenea, sunt capabile să capteze o gamă mai largă de nuanțe de culoare. De exemplu, un test Intertek arată că LG QNED Mini LED poate exprima 100% din spectrul DCI-P3 într-un spațiu de culoare 3D care acoperă întregul interval de luminozitate al televizorului. Pe înțelesul tuturor, acest lucru înseamnă că toate culorile sunt reproduse cu intensitate, vii și realiste, indiferent cât de luminos sau întunecat este ecranul. 

Un alt avantaj este că luminozitatea și reprezentarea culorilor bogate sunt percepute 100% chiar și atunci când se privește la aceste televizoare din unghiuri de 30 de grade. Foarte important de precizat este și că tehnologia QNED și cele aproximativ 30.000 de mini LED-uri își demonstrează foarte bine performanțele chiar și pe cel mai mare ecran, de 86 de inci. Acest lucru se întâmplă și datorită tehnologiei Real 8K. 

Sunt combinate cu succes afișajul inovator cu niveluri de modulare a contrastului și aproximativ 33 de milioane de pixeli, care oferă un nivel superior de detaliu. Iar acest lucru e important, pentru o  densitate a pixelilor mai mare înseamnă și o rezoluție a afișajului este mai bună.    

De asemenea, trebuie spus și că noile televizoare QNED de la LG au încorporate și tehnologia AI 8K Upscaling. Este vorba despre un proces care presupune utilizarea unor algoritmi de învățare pentru a analiza ceea ce urmăriți și a transforma conținutul non-nativ 8K în 8K. 

Diferența de calitate a imaginii este imediat vizibilă. Imaginile mărite sunt mult mai clare, cu detalii mai bine definite și culori vibrante. 

LG a instalat și un decodor video pentru a accepta mai multe tipuri de codec, inclusiv AV1 și HEVC și astfel vă puteți bucura de conținut 8K din mai multe surse, cum ar fi mass media locală, Youtube, dar și alte servicii de streaming. 

Există mai multe oferte de televizoare LG cu tehnologie QNED și pe platformele magazinelor online din România. 

Dacă doriți să studiați prețurile și alte detalii tehnice despre aceste modele de televizoare de la LG puteți să o faceți accesând ACEST LINK

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net