Cum va schimba universul online Metaverse felul în care lucrăm. Ce spune Bill Gates

Ne vom pertrece din ce în ce mai multe timp, mai ales la muncă, pe Metaverse, universal online la care lucrează Mark Zuckerberg. Aceasa este predicţia făcută de co-fondatorul Microsoft, Bill Gates. El crede că, în următorii doi-trei ani, tot mai multe companii vor muta şedinţele pe Metaverse.

Bill Gates foto: AFP
Bill Gates foto: AFP

Bill Gates şi-a împărtăşit punctul de vedere într-un articol cu concluzii de final de an, publicat pe site-ul lui personal.

“Prevăd că tot mai multe companii vor muta şedinţele de pe clasicele canale 2D, cu camera de filmat, pe Metaverse, în spaţii 3D cu avatari digitali”, a scris Gates, notează usatoday.com.

Milionarul recunoaşte însă că mutarea va fi una greoie pentru că majoritatea angajaţilor nu deţine mijloacele tehnice pentru a intra în Metaverse, cum ar fi căşti şi ochelati VR (realitate virtuală). “Mai avem de muncă, dar ne apropiem de un punct în care tehnologia va reuşi să redea perfect experienţa de a fi împreună la birou”, a adăugat Bill Gates.

Ce este metaverse

Metaverse este un spaţiu online virtual care foloseşte realitate virtuală, realitate augmentată şi video pentru a recrea spaţii din lumea reală. Utilizatorii pot “trăi” în Metaverse. Susţinătorii proiectului, printre care şi CEO-ul Meta Mark Zuckeberg, cred că Metaverse poate înlocui internetul actual. El a fost deja implementat, la scară mică, cum ar fi în jocul Second Life.

Facebook şi-a schimbat numele în Meta, la finalul lui octombrie 2021 foto: AFP
Facebook şi-a schimbat numele în Meta, la finalul lui octombrie 2021 foto: AFP

Zuckerberg crede că părţi importante ale Metaverse vor ajunge să facă parte din mainstream în următorii 5-10 ani.

Anul acesta, Meta (compania care a fost până acum cunoscută drept Facebook) a introdus Horizon Workrooms, o apilicaţie VR care permite oamenilor să se adune în camere de lucru virtuale.

Mai multe companii au făcut şi ele un pas spre lumea virtuală. Miscrosoft, deţinută de Bill Gates, foloseşte holograme şi are jocul Minecraft, care are la rândul lui un univers virtual. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net