Gadgeturile pe care nu ar trebui să le faci cadou de Crăciun! Ce recomandă specialiștii în IT

Ultima actualizare:

Bazat pe aproximativ 1.000 de ore de cercetare a dispozitivelor populare conectate la internet și a politicilor de confidențialitate asociate acestora, ghidul oferă o prezentare a celor mai „înfiorătoare” gadget-uri de pe piață.

image

Gadgeturile pe care nu ar trebui să le faci cadou de Crăciun

În fruntea listei Mozilla din acest an se află Amazon Echo, Facebook Portal și NordicTrack Treadmill, fiecare dintre acestea colectând o cantitate mare de date despre utilizatori, susține compania.  

image

Mai precis, Mozilla observă că dispozitivele inteligente de la Amazon și Facebook (care ambele au Alexa) sunt configurate pentru a înregistra toate comenzile vocale pe care le primesc, care sunt apoi transmise înapoi către serverele vânzătorului. De asemenea, ele colectează o serie de metadate care pot fi utilizate în scopuri de publicitate direcționată, relatează techradar.com.

image

NordicTrack, între timp, își rezervă dreptul de a vinde datele utilizatorilor și de a contacta utilizatorii prin mesaj SMS sau prin telefon, chiar dacă numărul lor se află pe o listă „Do-Not-Call”. De asemenea, compania poate primi date despre utilizatori de la diverși terți, cum ar fi brokerii de date.

De asemenea, pe lista *Privacy Not Included sunt produse de la Peloton, Samsung, Huawei, DJI, Roku și alte companii importante.

Obiectivul ghidului, spune Mozilla, este de a înarma cumpărătorii cu informațiile necesare pentru a lua decizii de cumpărare în cunoștință de cauză, dar și de a aplica presiune asupra furnizorilor de tehnologie pentru a proiecta produse având în vedere confidențialitatea utilizatorilor.

image

Compania crede că sarcina a căzut asupra consumatorilor pentru a-și proteja propria confidențialitatea pentru prea mult timp și este vremea ca furnizorii de tehnologie să fie mai transparenți cu privire la datele pe care le colectează și la modul în care acestea sunt utilizate.

„Deși gadgeturile pot deveni din ce în ce mai inteligente, ele devin și mai înfiorătoare și mult mai predispuse la erori de securitate și scurgeri de date – chiar și în rândul companiilor de top precum Microsoft, Amazon și Facebook”, a spus Jen Caltrider, cercetător principal pentru "Privacy Not Included".

image

Totuși, nu este totul pierdut. Pe lângă evidențierea gadgeturilor despre care consideră că prezintă cel mai mare risc pentru consumatori, Mozilla a publicat și o listă cu 22 de produse care este puțin probabil să aducă o invazie a confidențialității.

În fruntea acestei liste se află Garmin Venu, Apple Homepod Mini și iRobot Roombas, toate fiind produse de companii cu un istoric puternic de confidențialitate și care nu vând datele utilizatorilor către terți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net