Gadgeturile pe care nu ar trebui să le faci cadou de Crăciun! Ce recomandă specialiștii în IT

19 decembrie 2021

Bazat pe aproximativ 1.000 de ore de cercetare a dispozitivelor populare conectate la internet ╚Öi a politicilor de confiden╚Ťialitate asociate acestora, ghidul ofer─â o prezentare a celor mai ÔÇ×├«nfior─âtoareÔÇŁ gadget-uri de pe pia╚Ť─â.

image

Gadgeturile pe care nu ar trebui s─â le faci cadou de Cr─âciun

├Än fruntea listei Mozilla din acest an se afl─â Amazon Echo, Facebook Portal ╚Öi NordicTrack Treadmill, fiecare dintre acestea colect├ónd o cantitate mare de date despre utilizatori, sus╚Ťine compania.  

image

Mai precis, Mozilla observ─â c─â dispozitivele inteligente de la Amazon ╚Öi Facebook (care ambele au Alexa) sunt configurate pentru a ├«nregistra toate comenzile vocale pe care le primesc, care sunt apoi transmise ├«napoi c─âtre serverele v├ónz─âtorului. De asemenea, ele colecteaz─â o serie de metadate care pot fi utilizate ├«n scopuri de publicitate direc╚Ťionat─â, relateaz─â techradar.com.

image

NordicTrack, ├«ntre timp, ├«╚Öi rezerv─â dreptul de a vinde datele utilizatorilor ╚Öi de a contacta utilizatorii prin mesaj SMS sau prin telefon, chiar dac─â num─ârul lor se afl─â pe o list─â ÔÇ×Do-Not-CallÔÇŁ. De asemenea, compania poate primi date despre utilizatori de la diver╚Öi ter╚Ťi, cum ar fi brokerii de date.

De asemenea, pe lista *Privacy Not Included sunt produse de la Peloton, Samsung, Huawei, DJI, Roku și alte companii importante.

Obiectivul ghidului, spune Mozilla, este de a ├«narma cump─âr─âtorii cu informa╚Ťiile necesare pentru a lua decizii de cump─ârare ├«n cuno╚Ötin╚Ť─â de cauz─â, dar ╚Öi de a aplica presiune asupra furnizorilor de tehnologie pentru a proiecta produse av├ónd ├«n vedere confiden╚Ťialitatea utilizatorilor.

image

Compania crede c─â sarcina a c─âzut asupra consumatorilor pentru a-╚Öi proteja propria confiden╚Ťialitatea pentru prea mult timp ╚Öi este vremea ca furnizorii de tehnologie s─â fie mai transparen╚Ťi cu privire la datele pe care le colecteaz─â ╚Öi la modul ├«n care acestea sunt utilizate.

ÔÇ×De╚Öi gadgeturile pot deveni din ce ├«n ce mai inteligente, ele devin ╚Öi mai ├«nfior─âtoare ╚Öi mult mai predispuse la erori de securitate ╚Öi scurgeri de date ÔÇô chiar ╚Öi ├«n r├óndul companiilor de top precum Microsoft, Amazon ╚Öi FacebookÔÇŁ, a spus Jen Caltrider, cercet─âtor principal pentru "Privacy Not Included".

image

Totu╚Öi, nu este totul pierdut. Pe l├óng─â eviden╚Ťierea gadgeturilor despre care consider─â c─â prezint─â cel mai mare risc pentru consumatori, Mozilla a publicat ╚Öi o list─â cu 22 de produse care este pu╚Ťin probabil s─â aduc─â o invazie a confiden╚Ťialit─â╚Ťii.

├Än fruntea acestei liste se afl─â Garmin Venu, Apple Homepod Mini ╚Öi iRobot Roombas, toate fiind produse de companii cu un istoric puternic de confiden╚Ťialitate ╚Öi care nu v├ónd datele utilizatorilor c─âtre ter╚Ťi.

mihai rait dorel din las fierbiti are o sotie superba cum arata si cat de frumoasa este ana maria size19 jpg
1 vladimir putin coronavirus 1 jpg jpeg
1 o femeie la laptop jpg jpeg
kate middleton jpg jpeg
retete cartofi png
BeFunky collage (6) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
cannes jpeg
img (3) jpg
nunta miri casatorie verighete jpeg
evaluare nationala 7570751 mediafax foto alexandru dobre jpeg
NDQwJmhhc2g9YWQ4ZDRjM2Q1ODFiMjNhMjBjMGM5YWQ0ZTgwNjc4MDg= thumb jpg
elev examen probe  evaluare nationala clasele mici  jpeg