Galaxy S21 FE 5G, lansat oficial! Cu ce funcții vine și cât costă noul smartphone

#Best buys
Ultima actualizare:

Veste bună pentru toți iubitorii de gadgeturi și mai ales pentru cei care doresc să-și cumpere un telefon nou. Samsung a lansat Galaxy S21 FE 5G, ultimul smartphone din seria S21. Modelul oferă  multe dintre funcțiile premium apreciate de fanii Galaxy S21, la un preț aproape identic al modelului deja prezent în ofertele magazinelor.

image

Galaxy S21 FE 5G. Date tehnice și specificații 

Încadrat la gama mid-range, Galaxy S21 FE (Fan Edition), vine cu ecran Super AMOLED de 6.4 inch, cu rezoluție FHD+ și rată de refresh la 120Hz. Atât versiunea pentru SUA, dar și cea europeană a lui S21FE ar putea veni echipate cu chipsetul Snapdragon 888, varianta cu Exynos 2100 ajungând doar în piețele asiatice. Totuși, în timp ce versiunea pentru Grecia a magazinului Samsung listează deja Galaxy S21 FE 5G cu SD 888 menționat în lista de specificații, pagina de produs de pe site-ul Samsung România nu precizează modelul de chipset folosit.

Deși dispune de un acumulator mai mare (4500mAh vs 4000mAh la S21) și oferă aceleași tehnologii pentru încărcare rapidă și wireless, noul FE reușește să păstreze neschimbată grosimea carcasei, în timp ce greutatea crește cu doar 6 grame. Reușita se datorează cu siguranță selecției de materiale pentru carcasă – plastic în loc de sticlă pentru capac, păstrând doar rama laterală din metal. În schimb, dimensiunile generale au crescut ușor, pentru a face loc unui ecran și acumulator ceva mai mari.

Cât costă Galaxy S21 FE 5G în România

Listat în oferta unui celebru magazin online din România cu prețul de 4000 Lei, în echiparea cu 8GB/256GB memorie și căștile Galaxy Buds2 oferite ca bundle inclus, S21 FE este cu doar 340 lei mai ieftin decât un exemplar Galaxy S21 Plus în aceeași configurație de memorie.

Diferența se reduce la doar 130 Lei în cazul echipării cu 128GB memorie internă (3700Lei), cu mențiunea că S21 FE rămâne cu 6GB memorie RAM, față de 8GB RAM la S21 Plus. Astfel dacă prezența căștilor Galaxy Buds2, un accesoriu cu preț de peste 500 Lei, nu este dorită în mod neapărat, atunci selectarea modelului S21 Plus va aduce un ecran OLED cu rezoluție mai mare, construcție cu finisaje din sticlă și metal de mai bună calitate, mai multă rezoluție și mai mult zoom pe camera foto secundară, dar și un senzor de amprentă cu ultrasunete, mai rapid decât cel cu tehnologie optică întâlnit la modelul S21 FE.

Rămâne, desigur, și modelul Galaxy S21 în echiparea „vanilla” cu 8G/128GB memorie, care oferă dotări similare sau mai bune decât Galaxy S21 FE 5G, la un preț mai bun (3350Lei).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net